Administrarea antibioticelor în sarcină

Orice medicamente pe care le folosește femeia în timpul sarcinii poate afecta negativ copilul nenăscut. Desigur, antibioticele nu sunt o excepție.

Există unele antibiotice,pentru care recepția este contraindicată în timpul sarcinii categoric, acestea pot provoca anomalii fetale. Cu toate acestea, statisticile arată că aproximativ 50% din femei își administrează anticbiotice în sarcină, pentru că de foarte multe ori este pur și simplu imposibil de a opri evoluția unor boli altfel.

Atunci când medicul va stabili dacă să recomande sau nu folosirea de antibiotice în sarcină, acesta va ține cont atât de efectul lor asupra fătului , cât și de perioada în care vă aflați. Viitoarea mămică poate folosi antibiotice doar în cazurile în care acest lucru este absolut necesar, pentru că și cele mai slabe dintre antibiotice pot afecta destul de puternic microflora, pot provoca probleme gastrointestinale.

În plus, de la folosirea curentă a antibioticelor bacteriile pot căpăta imunitate, iar medicamentele să nu mai aibă același efect asupra lor. Totuși ce tipuri de antibiotice pot fi folosite în sarcină fără riscuri majore asupra fătului? Iată o listă de astfel de exemple, de care puteți ține cont, dar trebuie să știți că oricând trebuie să primiți acordul medicului: antibioticele din grupa penicilinei, cefalosporinelor, macrolidelor, aminoglicozidelor, tetraciclinei, fluorochinolonelor, nitrofuranilor.

Încercați pe cât este posibil să evitați orice fel de consum de medicamente în sarcină, folosirea lor trebuie să fie prescrisă de medic doar atunci când situația o cere.