Afla aici daca poti consuma bere in timpul alaptarii!

Afla aici daca poti consuma bere in timpul alaptarii!

Cuprins

După 9 luni de abținere de la alcool în timpul sarcinii, poate fi un șoc pentru proaspetele mămici atunci când o băutură alcoolică este de fapt recomandată în timpul alăptării. Berea este văzută frecvent ca fiind un remediu natural pentru îmbunătățirea furnizării de lapte – dar cât de multe dovezi există pentru a susține aceste afirmații?

Putem bea bere în perioada alăptării?


În timp ce există unele cercetări care demonstrează că berea poate crește secreția de prolactină – hormonul care stimulează producția de lapte – aceasta nu este întreaga imagine. Compusul care stimulează prolactina din bere este o polizaharidă găsită în orz, care este unul dintre ingredientele principale folosite pentru fabricarea berii. Berea deține, de asemenea, câteva beneficii proprii precum vitamina B și potasiul.

Când putem bea bere în perioada alăptării?

Cu toate acestea, doar pentru că orzul din bere poate ajuta cu unele aspecte ale producției de lapte, este nevoie de mai mult decât prolactina pentru a obține o alăptare cu succes. Alte cercetări arată faptul că alcoolul poate reduce consumul de lapte matern al sugarilor, făcând copiii prea somnoroși pentru a continua hrănirea sau modificând gustul laptelui matern. Cu toate acestea, transferul de alcool în laptele matern poate fi prevenit prin așteptarea a două ore înainte de alăptare. Acesta este timpul necesar organismului pentru a metaboliza și a elimina alcoolul, astfel încât să nu treacă prin laptele matern la copil.

Deoarece este necesar să hrănești copilul frecvent – la fiecare trei ore – în fazele de început ale alăptării, cel mai bine este să consumi bere imediat după alăptare. Acest lucru va asigura că au trecut două ore înainte ca bebelușul să fie hrănit din nou.

Porția recomandată este de un pahar. O altă modalitate de a profita de beneficiile berii în timp ce elimini posibilitatea de a transfera alcoolul în laptele matern este consumarea unei bere nealcoolice, deoarece aceasta conține aceleași compuși stimulatori ai prolactinei ca și soiurile alcoolice.

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci pentru a asigura o producție optimă de lapte și pentru ca alăptarea să decurgă normal sunt să incluzi o varietate de alimente bogate în nutrienți în dietă, să consumi o cantitate suplimentară de 500 de calorii și să bei suficiente lichide.