Cât a mai crescut bebelușul meu săptămâna asta?(Trimestrul I)

Ca viitoare mămică, minunea ce crește in burtica ta iți ocupă in totalitate timpul si mintea. De la chestiunile importante, ecografiile, monitorizarea dezvoltării normale a celui mic, până la cele mai mici detalii: cu cine va semăna, cum îl vei îmbrăca, etc.

Printre toate aceste gânduri care nu-ți dau pace se numără, poate, și ideea recoltării de celule stem. În această direcție îți vine în ajutor Baby Stem, partener Seracell ce oferă servicii de recoltare si depozitare a celulelor stem la cele mai înalte standarde.

Până atunci însă, o preocupare comună a gravidelor rămân întrebările: „Oare cât a mai crescut puiul meu săptămâna asta? Cât de mare este?” Dacă ești în căutarea unui răspuns pentru orice etapă in care te afli, am găsit pentru tine cele mai inspirate comparații.

4 săptămâni – Bebelușul tau e de mărimea… unei particule de sclipici

Cele mai multe femei nu află ca sunt însărcinate până în jurul a 6 săptămâni. Este ceva normal ca în cea de-a patra săptămână să îți desfășori activitațile in mod obișnuit, poate chiar să ieși la petreceri cu prietenii. Așadar, fii mai atentă atunci când îți retușezi machiajul, iar dacă observi vreo particulă de sclipici rămasă pe haine, n-o ignora: este exact de dimensiunea embrionului ce crește în pântecele tale!

5 săptămâni – Butonul „heart” de pe Instagram

Chiar dacă ți se pare încă devreme să anunți tuturor venirea pe lume a noului membru al familiei, sigur te gândești ca vestea va face furori pe rețelele de socializare. Întâmplător, acesta este și momentul când creierul, măduva spinării și însăși inima încep să se dezvolte.

6 săptămâni – Semnul „hashtag”

Mai e mult până o să împărțiți același iPad, însă la 6 săptămâni, bebelușul tău este aproximativ de mărimea unui hashtag. Dacă vrei să-i comunici cele mai noi evenimente din social media, poți începe să o faci: acum i se dezvoltă canalele auditive, iar inima lui pompează sânge și bate de 80 de ori pe minut.

7 săptămâni – Vârful pensulei tale de tuș

Strălucirea binecunoscută a gravidelor nu mai are nevoie de machiaj, însă aruncă totuși un ochi la pensula ta de eyeliner. Exact cât vârful cu care aplici produsul pe pleoapă, atât este micuțul tău acum. În același timp, încep să i se dezvolte mânuțele, piciorușele, fața, rinichii, gura și limba.

8 săptămâni – Iconița unei aplicații pe iPhone

Acum i se dezvoltă buzele, năsucul, palmele, tălpile și pleoapele. Cât de curând va învăța să-și facă și selfie-uri.

9 săptămâni – O bucată de sushi

Iată și un inconvenient în a fi gravidă: nu ai voie să mănânci pește crud. Poți arunca o privire la cina soțului tău, totuși. Acea bucățică de sushi pe care o savurează este fix de mărimea bebelușului vostru acum, iar el continuă să te surprindă. La următoarea ecografie îi vei putea chiar auzi bătăile inimii!

10 săptămâni – Un cârnăcior

Știm că îți este din ce în ce mai des poftă de mâncare. Corpul tău trece prin schimbări vizibile, îți crește apetitul și uneori te simți obosită. Toate acestea sunt lucruri normale, sarcina ta evolueaza, iar la 10 săptămâni micuțul tău e cam de marimea unui cârnacior. Tot acum, pleoapele devin mobile și încep să se închidă pentru a-i proteja ochii, i se dezvoltă gâtul și capul capătă o formă rotundă.

11 săptămâni – O minge de ping-pong

S-au dus zilele când jucai beer-pong cu prietenii până dimineața. Acum, amintește-ți de mingea pe care o foloseați: atât este și bebelușul tău. Deja i s-au format expresiile faciale și poate zâmbi.

12 săptămâni – Gaura dintr-o gogoașă cu jeleu

Te apropii cu pași repezi de încheierea primului trimestru de sarcină, astfel că e posibil să te confrunți cu amețeli din ce în ce mai des. Cauza acestora este glicemia scăzută, deci îți recomandăm să mănânci ceva dulce, cum ar fi o gogoașă. Nu întâmplător am adus vorba despre mâncare, căci acum, celui mic i se dezvoltă sistemul digestiv.

13 săptămâni – Un mini-cactus

Pentru a sărbători încheierea primului trimestru de sarcină, achiziționează-ți o nouă plantă pentru birou. Noi îți sugerăm un mini-cactus, ca un tribut adus dimensiunii actuale a celui mic.

BabyStem este partener SeraCell în România, astfel că oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem la cele mai înalte standarde. Seracell deține două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) si JACIE, ca semn al serviciilor performante. BabyStem pune la dispoziția clienților săi orice informație de care aceștia au nevoie pe site-ul www.babystem.ro.

Nota pentru Cât a mai crescut bebelușul meu săptămâna asta?(Trimestrul I): 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile