Ce se întâmplă cu organele interne în timpul sarcinii?

Pentru cele mai multe dintre femeile care se pregătesc să devină mame, perioada sarcinii este caracterizată printr-un amalgam de sentimente și trăiri noi, dar mai ales intense. Primele semne ale gravidității apar la doar câteva săptămâni de la momentul concepției și se regăsesc în grețuri matinale, sâni deosebit de sensibili și măriți în volum, oboseală excesivă și modificări ale dispoziție.

În această perioadă, din cauza transformărilor multiple (hormonale, fizice, psihice), viitoarele mămici experimentează sentimente contrare, trec cu ușurință de la o stare de spirit la alta, își pierd ușor răbdarea și devin irascibile.

1. Transformările hormonale

Gravidele sunt supuse mai multor transformări în timpul sarcinii. Transformările hormonale au loc din cauza prezenței hormonilor de sarcină pe care viitoarea mămică îi are în corp. Aceștia favorizează relaxarea și înmuierea structurii scheletice a articulațiilor.

2. Transformările fizice

Viitoarele mămici nu sunt scutite nici de transformările fizice. În cele 9 luni de sarcină, corpul își modifică forma din cauza kilogramelor acumulate. De la caz la caz, numărul acestora poate fi bineînțeles mai mic sau mai mare.

În categoria transformărilor fizice intră și modificarea poziției organelor interne ale viitoarei mămici în timpul sarcinii.

Datorită hormonilor speciali de sarcină prezenți în corpul gravidei, cutia toracică își mărește volumul și face astfel loc tuturor organelor interne care migrează în toată această perioadă. Primele modificări apar la nivelul uterului care se mărește, dar si asupra sânilor care își măresc volumul si devin hipersensibili. Printre organele care resimt presiunea cauzată de sarcină se numără vezica, acesta fiind principalul motiv pentru care femeile gravide simt nevoia să urineze foarte des. Același fenomen se întâmplă și în cazul plămânilor, al ficatului care este împins în sus sau a stomacului care se micșorează. De asemenea, în cele 9 luni, sângele își dublează volumul, iar acest fapt determină inima să „muncească” mai mult.

3. Transformările psihice

Transformările psihice sunt strâns legate de cele fizice. Greutatea fizică și psihică a sarcinii le face pe viitoarele mămici să treacă cu ușurință de la o stare de euforie la una de nesiguranță, frică sau le „creează” destul de des nevoia de a plânge. Această hipersensibilitate a gravidelor este normală, dacă luăm în considerare schimbările uriașe prin care o femeie gravidă trece, timp de 9 luni.

Sarcina și nașterea sunt momente speciale în viața fiecărei femei. Viitoarele mămici ar trebui să opteze pentru recoltarea celulelor stem la naștere, astfel, pot fi sigure că micuții lor vor duce o viată lipsită de probleme medicale.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

Baby Stem este partenerul în România a Seracell – banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltărilor și a eliberărilor totale . Seracell este prezentă în Spania, Italia, Serbia și Egipt.