Ghid pentru realizarea corectă a bagajului de maternitate

Sarcina la 34 de săptămâni este un semnal clar că viitoarea mămică va trebui să înceapă să se pregătească de momentul mult așteptat, aducerea pe lume a micuțului ei. Este momentul ideal ca mobilizarea generală să înceapă și să fie pregătit bagajul pentru maternitate. În rândurile de mai jos, se află o listă cu câteva lucruri esențiale care nu ar trebui să lipsească din bagajul niciunei gravide.

Iată câteva obiecte absolut necesare pentru perioada petrecută în spital

  1. Telefon și încărcător

Este un lucru deja cunoscut că nimeni nu pleacă de acasă fără telefon. Este important ca viitorii părinți să aibă telefoane și încărcătoare la ei, prin care să poată ține legătura pe toată perioada travaliului. Mai mult decât atât, astfel prietenii din lista de Facebook vor fi anunțați în timp real despre felul în care decurge nașterea. O altă utilitate a telefonul este că poate fi folosit pe post de cronometru, pentru a „ține”numărătoarea contracțiilor.

  1. Una sau două genți

În ciuda tuturor obiectelor pe care spitalul le spune la dispoziție – scutece, pături sau creme, viitoarea mămică trebuie să aibă mai multe lucruri care sa-i ușureze viața în acele zile, chiar și cu riscul de a nu le utiliza pe toate. Viitoarea mămică ar trebui să aibă la îndemână și kitul pentru recoltarea celulelor stem, atât de important pentru viitorul bebeluș. Baby Stem pune la dispoziția viitorilor părinți un kit complet care ajută ca celulele stem recoltate după naștere să fie transportate în condiții optime către laboratoare. Seacell dispune de patru laboratoare avansate și certificate, dar și două camere sterile suplimentare, pentru o cât mai bună prelucrare a celulelor recoltate.

  1. Bani și mărunțiș

Este indicat ca, în perioada de spitalizare, mămicile să aibă la ele bani schimbați în bancnote cât mai mici, pentru diverse lucruri- mici atenții sau pentru hrana propriu-zisă.

  1. Papuci pentru duș

Din bagajul pentru spital nu trebuie să lipsească papucii de duș. Aceștia sunt extrem de utili pentru momentele petrecute la baia spitalului și protejează viitoarea mămică de microbii existenți.

  1. Produse pentru îngrijirea părului

Un elastic sau o cordeluță vor ajuta la prinderea părului și la menținerea feței descoperite pe timpul travaliului, de asemenea, sunt necesare și o perie și un șampon uscat care vor asigura „succesul” primelor fotografii cu micuțul.

  1. Haine pentru momentul externării

Un truc bun ar fi următorul. Ținând cont că durează o perioadă până când proaspetele mămici își reintră în formă, ar fi indicat ca acestea să nu aleagă haine strâmte ci, mai degrabă, să opteze pentru „pantalonii de gravidă” pe care îi au cu siguranță în garderobă și o tunică simplă, care să le țină de cald.

  1. Documente importante

Viitorii părinți ar trebui să țină cont și de partea birocratică. Sunt necesare copii după certificatul de naștere,buletinul, documente informative legate de starea asigurărilor medicale, dar și formularele de înregistrare în spital. Chiar dacă înregistrarea a fost deja efectuată, unele spitale au nevoie de documente pentru  a face confirmarea finală. Pe lângă aceste documente, fiecare cuplu ar trebui să aibă semnat contractul pentru recoltarea celulelor stem. Baby Stem are proceduri transparente de semnare a acestui act, facilitând astfel o bună colaborare cu viitorii părinți.

  1. Muzică, filme și reviste

Un sfat bun ar fi acela ca atât telefonul cât și tableta să fie „ticsite ”cumelodii sau cu orice altceva ar mai alina disconfortul din perioada lungă a travaliului.

  1. Sutienul pentru viitoare mămici

Mămicile ar trebui să își procure un sutien special, care să le ajute în imediata apropiere, după naștere. Majoritatea femeilor și-l procură spre finalul sarcinii fără probleme, ținând cont că sânii nu-și modifică dimensiunile foarte mult, după naștere.

  1. Instrumente de relaxare

Și alternativele „băbești” sunt acceptate în timpul nașterii. Un pachet cald  – un ciorap umplut cu  boabe de orez sau fasole, poate avea efecte miraculoase împotriva durerilor provocate de travaliu, deoarece se mulează cu ușurință pe corp și poate fi încălzit ori de câte ori este nevoie la cuptorul cu microunde al spitalului.  Alte metode de relaxare pot fi: instrumente pentru masarea spatelui, mingea anti stres, uleiul sau loțiunea pentru masaj. Pe lângă eliminarea durerilor fizice, un rol foarte important pentru o gravidă îl are și confortul psihic. Orice mămică își dorește ca micuțul ei să aibă parte de o viață lungă, fără neplăceri. Baby Stem este partener Seracell în România și vine în ajutorul tuturor mămicilor cu pachete avantajoase de recoltare și prelucrare a celulelor stem.

  1. Pijamale, o rochiță și lenjerie de corp

Pijamalele extrem de confortabile, din bumbac, sunt o variantă  mult mai bună decât halatul de spital. De asemenea, viitoarele mămici ar trebui să fie „echipate” cu o gamă serioasă de lenjerie intimă, ținând cont de zilelepetrecute în spital și de controalele dese.

  1. Papuci de casă sau șosete

Papucii sunt extrem de utili pe toată perioada spitalizării. Pe lângă faptul că sunt necesari, aceștia țin și de cald. Sunt de preferat variantele care se spală ușor, ținând cont de praful și de traficul din spital.

  1. Dulciuri și bomboane

Dulciurile și bomboanele fac bine tuturor, așa că, o cantitate generoasă de snack-uri este varianta ideală pentru viitorii părinți. Nici acadelele nu sunt de neglijat, acestea sunt perfecte pentru a îndulci și alina senzația de „gură uscată” pe care femeile o au în timpul travaliului.

  1. Perna moale

Perna moale este secretul pentru o ședere cât mai confortabilă la spital. De cele mai multe ori, pernele din dotarea spitalului sunt incomode, așa că o pernă bună va ajuta viitorii părinți să aibă nopți cât de cât liniștite.

  1. Produsele pentru toaletarea de dimineață

Deodorantul, șamponul, gelul de corp, periuța și pasta de dinți nu ar trebui să lipsească din geanta pentru zilele petrecute în spital. Indiferent de loc, igiena este extrem de importantă.

Sarcina și nașterea sunt momente extraordinare pentru fiecare femeie în parte. Sănătatea micuților trebuie pusă întotdeauna pe primul loc, de aceea este bine ca la naștere să fie recoltate celulele stem.

Datorită facilităților și tehnologiei avansate, precum și a procedurilor de lucru folosite, Seracul este una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (GoodManufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării și stocării probelor biologice.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro