Importanța calciului în timpul sarcinii: sugestii utile viitoarelor mămici!

Cuprins

Dietă și nutriția dumneavoastră vă ajută să vă mențineți sănătatea și să vă hrăniți copilul în creștere în timpul sarcinii. Dacă nu obțineți suficiente vitamine și minerale, acestea pot avea efecte adverse asupra dezvoltării copilului dumneavoastră. Calciul este un nutrient important și este important să știți cât de mult este nevoie în timpul sarcinii și cum să obțineți în mod sigur cantitatea recomandată.

Beneficiile calciului în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, calciul ajută la formarea oaselor, dinților, nervilor și mușchilor copilului. De asemenea, îi ajută corpul să stabilească un ritm normal al inimii. Dacă nu obțineți suficient calciu în timpul sarcinii, bebelușul dvs. va trebui să scoată calciu din oase pentru a-și satisface nevoile, ceea ce poate duce la pierderea osoasă mai târziu în viață. Obținerea calciului suficient în timpul sarcinii vă ajută de asemenea sistemul dumneavoastră circulator, muscular și nervos să funcționeze în mod normal.

Calciul poate reduce riscul de hipertensiune arterială și preeclampsie. Dacă nu aveți suficient calciu în alimentația dumneavoastră atunci când sunteți însărcinată, bebelușul o să extragă doza de calciu necesară din oasele dumneavoastră, ceea ce vă poate afecta ulterior sănătatea.

 Doza zilnică de calciu recomandată

Baby Stem afirmă că aveți nevoie de 1000 mg de calciu pe zi înainte, în timpul și după sarcină. Dacă aveți sub 18 ani, aveți nevoie de puțin mai mult calciu decât un adult. Doza de calciu trebuie crescut[ până la 1300 mg pe zi înainte, în timpul și după sarcină.

Chiar și după ce copilul s-a născut și ați terminat alăptarea, continuați să acordați atenție aportului de calciu. Veți avea nevoie de acest mineral pentru a întări oasele și pentru a preveni pierderea osoasă (osteoporoză) mai târziu în viață.

Deși indicația generală este de 1.000 de miligrame pe zi (echivalentul a trei pahare de lapte), femeile care sunt însărcinate sau care alăptează necesită mai mult – între 1.200 și 1.400 miligrame pe zi.

Dacă sunteți îngrijorata cu legătura la aportul de calciu, adresați-vă medicului dumneavoastră despre suplimente. Dar nu depăşiţi doza maxima recomandată. Prea mult calciu poate interfera cu abilitatea organismului de a absorbi alte minerale şi poate provoca constipaţie sau poate creşte riscul de pietre la rinichi.

Sursele de calciu în timpul sarcinii

Sursele de calciu includ lapte, iaurt, brânză, salată verde și produse fortificate precum cerealele și sucul. O ceașcă de iaurt simplu conține 488 mg de calciu, 3 pahare de lapte au 301 mg de calciu și o jumătate de ceașcă de spanac are 136 mg. Vitaminele prenatale conțin, de asemenea, o parte din cantitatea recomandată de calciu zilnic. Potrivit Baby Stem, corpul dumneavoastră poate absorbi doar 500 mg de calciu dintr-o singură dată, așa că încercați să vă răspândiți aportul de surse de calciu sau suplimente pe parcursul zilei.

Atenţie! Un consum prea mare de calciu poate duce la constipație, la creșterea riscului de a dezvolta pietre la rinichi și împiedică absorbția de fier și zinc în organism, alți doi nutrienți importanți în timpul sarcinii. Evitați depășirea a peste 2500 mg de calciu pe zi. De asemenea, unele suplimente de calciu au un efect care poate dăuna copilului dumneavoastră nenăscut. Atunci când alegeți un supliment de calciu, căutați unul care nu conține plumb.

importanța calciului în sarcinaEste foarte important să vă concentrați atât pe sănătatea dumneavoastră, cât şi pe sănătatea copilului, în special după naşterea acestuia. Acest lucru poate fi asigurat, în cazul bebeluşului dumneavoastră, prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.