Părinții, medicii, asistentele medicale și moașele sunt încurajate să descopere cât mai multe despre celulele stem din cordonul ombilical, deoarece în această săptămână are loc pentru a doua oară de la înființare, Ziua Mondiala a Sângelui din Cordonul Ombilical 2018.

Inițiativa include discuții și ateliere de lucru în întreaga lume. Acestea sunt destinate să promoveze terapia cu sânge din cordonul ombilical, inclusiv un webinar virtual care include cercetători de vârf și experți din industrie.

Evenimentul se desfășoară la o lună de la cea de-a 30-a aniversare a primului transplant de sânge din cordonul ombilical, care a avut loc la 6 octombrie 1988.

Ce este Ziua Mondială a Sângelui din Cordon?

Fundația Save the Cord din SUA a organizat Ziua Mondială a Sângelui din Cordon intenționând să sporească gradul de conștientizare și să îmbunătățească educația privind sângele din cordonul ombilical și băncile care stochează sânge din cordonul ombilical.

Organizatorii au conceput ziua pentru a ajuta la întâlnirea între profesioniștii din domeniul sănătății și părinți. Se va pune accentul pe ultimele evoluții în știința celulelor stem.
Ce se întâmplă în Ziua Mondială a Sângelui din Cordon?

Organizatorii au programat o conferință virtuală pentru Ziua Mondială a Sângelui din Cordonul Ombilical, oferind o varietate de discuții care vor fi disponibile pentru vizionarea online.

Printre acestea va fi un interviu cu Dr. Joanne Kurtzberg de la Universitatea Duke. Kurtzberg conduce în prezent studiile clinice pentru afecțiuni neurologice, cum ar fi autismul, paralizia cerebrală și accidentul vascular cerebral.

Din 2012, nouă eliberări de celule ale Cells4Life au fost trimise la Duke pentru a fi utilizate în studiile pentru terapii de ultimă oră.

Cercetări în desfășurare 2018

Autism – În acest an, oamenii de știință din Tbilisi, Georgia au publicat rezultate care au arătat că ar putea reduce dramatic simptomele unui băiețel cu autism sever avut din copilarie. Ei au făcut acest lucru prin administrarea unei injecții de sânge din cordonul ombilical în coloana vertebrală.

Micul Nikoloz a primit un diagnostic de autism în vârstă de doar doi ani, dar acum participă la o școală obișnuită și deține un vocabular larg.

Pierderea auzului – Rezultatele unui studiu la scară mică din Florida, SUA, au oferit speranță în luna august că pierderea auzului ar putea fi în curând reversibilă datorită puterii celulelor stem din sângele ombilical.

Medicii de la Spitalul de Copii din Florida au tratat copiii cu propriile probe de celule stem cu mare efect, aproape jumătate dintre pacienți înregistrând îmbunătățiri semnificative în abilitățile lor auditive.

Despicătura palatină – Cercetatorii de la Spitalul de San Jose din Bogota, Columbia, au testat celulele stem din cordonul ombilical pe 9 copii in studiul lor. Rezultatele au sugerat că recuperarea completă este posibilă.

Până la vârsta de 5 ani, medicii au raportat că unul dintre pacienți, în special, avea o „grosime bună” a osului maxilarului, precum și a dinților normali. Raportul a concluzionat că nu va necesita intervenții chirurgicale suplimentare.

Accident vascular cerebral – În acest an, oamenii de știință de la Universitatea Duke din Carolina de Nord au extins cercetarea pentru a investiga terapia cu sânge din cordonul ombilical pentru tratamentul accidentului vascular la adulți.

100 de pacienți cu vârsta cuprinsă între 18 și 90 de ani suferă acum o transfuzie de sânge din cordonul ombilical între 3 și 10 zile după accidentul vascular cerebral.

Procesul este destinat să se concentreze în mod special pe pacienții care au suferit accident vascular cerebral ischemic, care apare atunci cand există un blocaj într-o arteră la creier. Cele mai multe accidente vasculare cerebrale sunt ischemice, astfel că acest proces are potențialul de a îmbunătăți considerabil viața a milioane de oameni din întreaga lume.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem, prin colaborarea cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare si stocare celule stem) din Marea Britanie, Cells4Life. Baby Stem oferă un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu. Cells4Life este singura bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistență pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.Voteaza Sărbătorim Ziua Mondială a Sângelui din Cordonul Ombilical: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile