Stresul în timpul sarcinii

Sarcina este o perioadă minunată și oferă fiecărei viitoare mămici senzații unice, care mai de care mai plăcute și mai speciale. Gravidele sunt, pe toată perioada celor nouă luni, mai sensibile, mai agitate poate, se confruntă cu lipsa somnului, cu kilogramele în plus acumulate și cu stările de irascibilitate greu de controlat.

Sarcina este diferită pentru fiecare femeie în parte, întrucât sunt foarte multe aspecte separate, și doar câteva care se întâlnesc la mai toate femeile.

Cum afectează stresul fătul?

Între viitoarea mămică și făt se creează o legătură extrem de puternică, întrucât cei doi funcționează ca un întreg, astfel că, orice neliniște sau emoție puternică a mamei va fi ulterior transmisă celui mic, afectându-l. Din acest motiv, femeile însărcinate trebuie să își controleze cu foarte multă atenție emoțiile, să nu facă efort mare și să aibă grijă la alimentele pe care le consumă.

Iată 5 aspecte legate de stres, în timpul sarcinii

1. O gravidă informată este o gravidă liniștită

Viitoarele mămici trebuie să își facă  „temele” din timp, pentru a nu fi luate prin surprindere de toate simptomele noi pe care le vor experimenta în timpul sarcinii. Astfel, acestea trebuie să citească materiale informative despre ce vor însemna cu adevărat cele nouă luni de sarcină, la ce schimbări vor fi supuse, cum vor putea să se îngrijească mai bine și de ce lucruri ar trebui să se ferească.

De asemenea, cuvinte precum „nu am știut”, „n-am fost informată”, nu ar trebui să existe în vocabularul gravidelor, pentru a avea cât mai puține griji și presupuneri false, care ar putea „agita” fătul.

O bună cunoaștere a lucrurilor ce urmează să se întâmple, vor diminua stările de stres cauzatoare de confuzie și anxietate și vor permite gravidelor să-și poată manageria extrem de bine emoțiile.

2. Mămicile cu „ștate vechi” pot fi un ajutor real pentru gravide

Sfaturile avizate valorează, de multe ori, mai mult decât o carte citită, astfel că gravidele ar trebui încurajate să ceară sfaturile femeilor care au trecut deja prin experiența unei nașteri și care pot oferi, la rândul lor, informații cu adevărat prețioase.

3. Filtrarea informațiilor trebuie făcută cu mare atenție de viitoarea mămică

Filtrarea informațiilor primite trebuie realizată cu mare grijă de viitoarea mămică. Chiar dacă citesc multe informații și primesc sfaturi utile, fenomenul sarcinii diferă de la femeie la femeie, la fel și afecțiunile sau problemele ce pot apărea pe parcursul celor nouă luni.

Stresul cauzat de lipsa informațiilor sau de teama de nou poate dăuna atât gravidei cât și fătului, astfel că orice sursă de stres trebuie complet eliminată, pe cât posibil, în timpul sarcinii.

4. Planurile de viitor

Viitorul trebuie plănuit cu multă grijă, pentru cel mic. Astfel, părinții trebuie să înțeleagă încă din momentul conceperii responsabilitatea aducerii pe lume a unui copil. Acest lucru înseamnă o responsabilitate asumată întreaga viață. Recoltarea celulelor stem la naștere este una extrem de importantă, ce trebuie gândită și analizată încă din perioada celor nouă luni de sarcină.

Celulele stem sunt folosite în tratarea a peste 85 de boli, precum diverse tipuri de leucemii, diverse forme de cancer, boli autoimune, etc.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. La Baby Stem, eliberarea se face în maxim 72 de ore de la soliciarea de către părinți, datoritp normelor EU-GMP.

5. Sportul este bun în timpul sarcinii

Activitatea fizică joacă un rol extrem de important în viața unei viitoare mămici. Printre beneficiile sportului se numără o stare de spirit extrem de plăcută, o eliberare a gândurilor mai puțin frumoase, dar și menținerea sănătății întregului corp.

În mod evident, activitatea fizică din timpul sarcinii trebui să fie destul de redusă, desfășurata la îndemnul sau sub îndrumarea unui medic, astfel încât viitoarea mămică să nu pericliteze în niciun fel starea de sănătate a celui mic.

Deciziile viitorilor părinți au un impact extrem de mare asupra bebelușilor, fie că vorbim de decizii mai importante sau mai puțin importante. Recoltarea de celule stem la naștere este un pas pe care toți părinții trebuie să-l facă, pentru a asigura celui mic o viață lipsită de evenimente medicale mai puțin plăcute.

Seracell este banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale și dispune de două acreditări extrem de importante: GMP și JACIE.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la standarde germane, datorită colaborării cu Seracell, care are dispune de patru laboratoare performate, dar și de două camere sterile dotate cu aparate de aer condiționat speciale. În plus, este singura bancă de celule stem care are în vedere recoltarea celulelor stem atât din cordonul ombilical, cât și din cordonul ombilica. Sănătatea celui mic este principala grijă a părinților! Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro