Tot ce trebuie să știi despre riscul de a împărți patul cu bebelușul tău

Majoritatea părinților decid să își ia copilul cu ei în cameră pentru a dormi împreună încă din primele luni de viață. Acest lucru ușurează supravegherea celui mic și îi asigură că totul decurge normal. Împărțitul patului cu micuțul tău poate avea atât avantaje, cât și dezavantaje.

Grupurile medicale avertizează părinții să nu obișnuiască să își împartă patul  pe timpul nopții cu cei mici din cauza unor riscuri grave de siguranță. Dormitul împreună supune bebelușii la riscul de sufocare, ștrangulare sau lovire. Studiile au constatat că împărțirea patului este cea mai frecventă cauză a deceselor în rândul bebelușilor, în special până în vârsta de 3 luni.

Atunci când aduci pe lume un copil, faci tot ce-ți stă în putință pentru a avea grijă și a-l proteja de orice pericol. Grija pentru puiul tău se reflectă și în recoltarea de celule stem, demers ce îi asigură viitorului adult o viață liniștită. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de recoltare și stocare a celulelor la cele mai înalte standarde, beneficiind de tehnologia ultra avansată a Seracell, banca numărul unu de celule stem din Germania.

Majoritatea mamelor, care alăptează, preferă să nu doarmă cu bebelușii lor în același pat. După nașterea celui mic, din cauza oboselii provocate de drumul până la camera copilului și în celelalte încăoeri, trei sferturi dintre femei aleg să își culce bebelușii în patul conjugal, alături de ei. În aceste condiții, dacă îți alăptezi copilul la sân și dorești să îl culci în același pat cu tine, ține cont de următoarele recomandări:

– Daca bebelușul s-a născut prematur sau a avut o greutate destul de mică la naștere este recomndat sa îl culci în camera ta, dar într-un alt pat.

– Este recomandat să nu dormi lângă bebeluș, dacă fumezi sau după ce ai fumat. Studiile arată faptul că bebelușii care dorm cu părinții fumători au un risc mult mai mare de moarte subită în timpul somnului.

– Dacă consumi alcool, droguri sau alt fel de sedative, care te fac să fii mai puțin lucidă este indicat să nu dormi cu bablușul într-un pat.

– Dacă bebelușul tău are mai puțin de 1 an, atunci nu îl lăsa să doarmă cu rude sau alți copii, pentru a nu îi slăbi imunitatea.

– După ce alăptezi la sân bebelușul, acesta va prefera să doarmă cu tine.

– Copilul nu trebuie îmbrăcat gros dacă o să doramă cu tine într-un pat.

– Nu lăsa bebelușul să doarmă pe burtică. Somnul pe burtică reprezintă un factor de risc pentru SMSS (sindromul morții subite la sugar). Conform studiilor, una dintre cauzele posibile ale sindromului morții subite ar fi slaba dezvoltarea a anumitor zone ale creierului copilului, care sunt responsabile pentru trezire și pentru reacția copilului la unele situații periculoase. Astfel, dacă copilul doarme cu fața într-o pernă mare și moale și este învelit cu o pătură groasă, atunci este posibil să nu poată respira calumea și să moară.

 

Preocupă-te de toate aspectele pentru ca cel mic să ducă o viață în siguranță. Baby Stem îți oferă în acest sens serviciile de recoltare și stocare a celulelor stem la cele mai înalte standarde. Unic partener Seracell în România, Baby Stem are grijă de fiecare detaliu pentru ca întreg procesul, de la semnarea contractului până la stocarea celulelor, să fie lipsit de stres pentru viitorii părinți. Pentru mai multe informaţii, accesaţi accesează secțiunea dedicată din site-ul nostru.

Nota pentru Tot ce trebuie să știi despre riscul de a împărți patul cu bebelușul tău: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile