TOP 3 Fructe Interzise GRAVIDELOR în Sarcină!

Având un conținut ridicat de substanțe nutritive esențiale și un conținut bogat de fibre, fructele reprezintă un aspect important din cadrul oricărei diete sănătoase, în special pentru femeile gravide. Perioada de cele nouă luni de sarcină este cu adevărat specială și unică, însă sunt câteva aspecte din punct de vedere alimentar de care trebuie să ții cont.  În timpul sarcinii este esențial să mănânci fructe, însă nu toate sunt recomandate.

Pentru că Babystem își dorește să aibe grijă de sănătatea ta și a viitorului tău copil, este cazul să cunoști care sunt cele mai importante fructe interzise în sarcină!

1. Papaya provoacă contracții uterine

Fructele necoapte de papaya nu sunt recomandate pe perioada celor nouă luni de sarcină, deoarece pot duce la provocarea contracțiilor uterine. Atunci când este necopt, fructul de papaya are un conținut ridicat de cantitate latex, care se diminuează o dată cu coacerea, ducând la dispariția totală a acestei substanțe laxative din fruct. Aceste substanțe laxative din conținutul fructelor de papaya se numesc papaină și chimopapaină, având efecte abortive și teratogene, care provoacă anomalii de dezvoltare fiziologică în cazul fătului.  

Latexul poate duce la provocarea, de altfel, a edemului și a hemoragie în zona de margine a placentei. Acest lucru poate rezulta complicații severe pe toată durata sarcinii și la o naștere prematură.

Așadar, pe perioada sarcinii trebuie evitate fructele de papaya doar atunci când nu sunt suficient de coapte.

2. Strugurii cresc temperatura corporală

Consumul de struguri în timpul sarcinii nu este recomandat de medicii nutriționiști, deoarece pot crește temperatura corporală, ducând la provocarea de gaze intestinale și crescând motilitatea organelor interne.  În special în timpul ultimului trimestru de sarcină, consumul de struguri este recomandat să se facă cu măsură.

De altfel, pe lista alimentelor interzise pe durata sarcinii se numără și sucurile naturale de fructe de pe piață, din restaurante, sau făcute chiar la tine acasă, acestea neavând cum sa fie pasteurizate pentru a te feri de bacterii precum salmonella sau E-coli.

3. Regula de bază: evită fructele nespălate

Cel mai important sfat pentru femeile însărcinate este să evite să consume fructe nespălate. Este esențial ca igiena alimentară să aibă o importanță primordială în timpul sarcinii pentru a evita infecțiile cauzate de toxoplasmoză. Fructele ar trebui să facă parte din orice dietă de sarcină, însă, trebuie să ții cont de aceste sfaturi.

Clătește temeinic fructele și legumele sub jetul de apă înainte de a le mânca sau pregăti, în special fructele care necesită curățare sau tăiere – cum ar fi pepene galben, deoarece pe coajă pot fi numeroase bacterii nocive.
Nu utiliza săpun, detergent sau soluții de înălbire pentru spălarea produselor. Ca o precauție suplimentară, utilizează o mică pensulă de legume pentru a îndepărta murdăria de pe suprafața sa.
Este bine să tai zonele deteriorate sau zdrobite – bacteriile se pot răspândi în aceste locuri.

Ai grijă de sănătatea bebelușului tău încă din primele zile de viață, ținând cont de lista alimentelor care nu sunt recomandate spre consum, pentru ca cel mic să fie în siguranță!

 

fructe în sarcinăBaby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

 

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro