Cât a mai crescut bebelușul meu săptămâna asta?(Trimestrul III)

Iată-te ajunsă în ultima etapă a sarcinii. Ai făcut o pasiune din a achiziționa cele mai drăguțe haine, jucării și accesorii pentru cel mic și probabil aveți câteva opțiuni în ceea ce privește numele pe care-l va purta.

De ce să nu iei în calcul și recoltarea de celule stem, un pas important pentru a-i asigura celui mic o viață frumoasă și lipsită de probleme. Baby Stem, partenerul exclusiv Seracell în România oferă clienților săi servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem la cele mai înalte standarde.

În continuare, ți-am răspuns la una dintre cele mai apăsătoare întrebări cu care se confruntă o gravidă: „Oare cât a mai crescut săptămâna asta?” Ei bine, noi știm care sunt dimensiunile bebelușului tău în fiecare săptămână, iar el este cam cât…

27 săptămâni – …Un terarium

Cum te apropii cu pași repezi de marea întâlnire, poate te-ai apucat deja să amenajezi camera micuțului. Ce-ai zice să o aduci puțin la viață cu un terarium? Credem că i-ar placea verdeața, dar poți oricând să-l întrebi, întrucât începe să-ți recunoască vocea.

28 săptămâni –  O conopidă mare

De mărimea unei conopide mari (aprox. 37.6 cm) și acoperit cu un puf fin cunoscut sub numele de lanugo, bebelușul se simte excelent în burtica ta, mai ales că acum pleoapele dezvăluie ochiul complet dezvoltat și acesta poate vedea lumina.

29 săptămâni – Un dovlecel

Cel mic are acum cu un centimetru mai mult si cântărește mai bine de 1 kg. Ai mai multă grijă la dieta ta de acum și fă tot posibilul să-ți iei nutrienții esențiali din alimente. Dezvoltarea sănătoasă a celui are nevoie de calciu si vitamina C.

30 săptămâni – Un pitic de grădină

Poate că nu mai poți să te ocupi de grădinărit zilele astea, însă porți un pitic de grădină în pântece. Cu cât puiul tău crește, cantitatea de lichid amniotic scade și spațiul în care copilul se poate mișca se micșorează. Drept urmare, vei simți cum lovește din ce în ce mai puternic.

31 săptămâni – O porție mare de popcorn

Micuțul de un kg si jumătate exersează acum respirația, întrucât plămânii i s-au dezvoltat parțial. Are pielea rozalie, iar funcția auditivă este 100% dezvoltată.

32 săptămâni – Un ananas

Îți vorbeam mai sus despre cât de importantă este dieta ta în această etapă a sarcinii. Așadar, bucură-te de un platou cu fructe proaspete, în care să integrezi și ananasul, bogat în fibre, fitonutrienți, pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitaminan C, B5, B6, B1, antioxidanți și betacaroten, și cu multiple beneficii (reduce constipația, atenuează starile de greață etc.)

33 săptămâni – Un chihuahua

După venirea pe lume a copilului, animăluțul tău de companie nu va mai primi atenția cu care s-a obișnuit. Gândește-te numai cât de mare e câinele tău în comparație cu bebelușul. Dacă ai un chihuahua, însă, acesta e exact cât puiul tău în a 33-a săptămână de sarcină, pe când sistemul imunitar începe să I se dezvolte.

34 săptămâni – Un pepene galben

Până la acest moment, majoritatea organelor se vor fi dezvoltat în totalitate, excepție făcând plămânii, care continuă să producă surfactant, substanța ce tapetează interiorul alveolelor pulmonare.

35 săptămâni – Un coș mic de picnic

La 46 cm și 2300 g, cel mic este de mărimea unui coș pentru picnic. Poate ideea unei după-amiezi la marginea pădurii nu te mai încântă acum când mergi la toaletă din ce în ce mai des, însă aerul proaspăt ajută și el la buna dezvoltare a micuțului tău.

36 săptămâni – O pernă decorativă

De la această vârstă, bebelușul este cel mai probabil așezat cu capul în jos, în poziția optimă pentru a veni pe lume, fiindcă a intrat în a noua și ultima lună de viață intrauterină.

37 săptămâni – O ganteră

Îți aduci aminte de diminețile în care te trezeai târziu și te îndreptai către sala de sport pentru a-ți defini musculatura? Ei bine, îți vei putea relua activitățile deîndată ce micuțul vine pe lume! Deocamdată, are cam 50 cm și aprox. 2.8 kg.

38 săptămâni – O trusă de scule

Puful de pe pielea celui mic(lanugo) a dispărut aproape în totalitate, iar tu mai ai de așteptat doar 2 săptămâni până îl vei ține în brațe.

39 săptămâni – O minge de plajă

Știm, te-ai săturat să aștepți, și află că și cel mic e gata să vină pe lume. De acum, fii pregătită să-l întâmpini în orice moment!

40 săptămâni – Un bidon de lapte

Felicitări! Ești pe punctul de a da viață unui om ca tine! Îți vine să crezi? Savurează o ceașcă mică de cafea cu lapte acum, pentru că odată ce intri în travaliu nu vei mai putea mânca sau bea nimic. Naștere ușoară și o viață frumoasă alături de minunea voastră!

 BabyStem aduce în România experienta si calitatea germană a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Unic partener Seracell în România, BabyStem oferă servicii de recoltare si depozitare a celulelor stem la standard înalte. Pentru detalii, va rugăm accesați site-ul www.babystem.ro

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022