Cum este benefic uleiul de cocos pentru gravide?

Trebuie să aveți deja o listă lungă cu lucruri pe care aveți voie să le faceți sau nu în timpul sarcinii. Familia și prietenii dumneavoastră ar fi trebuit să vă fi ajutat să pregătiți această listă și cineva trebuie să fi menționat, de asemenea, despre beneficiile uleiului de nucă de cocos în sarcină.

Trebuie să vă fi spus să folosiți ulei de nucă de cocos, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Dar pentru ce este bun uleiul de cocos în sarcină, oare?

Uleiul de cocos intern

În mod obișnuit, alimentele considerate super-alimente în sarcină sunt cele care oferă elemente nutritive care contribuie direct la creșterea, dezvoltarea și bunăstarea copilului dumneavoastră încă nenăscut. Aceste alimente includ, printre altele, ouă, lapte, fasole, legume, broccoli, carne de vită, fructe de pădure, brânză pasteurizată, somon, iaurt și ulei de nucă de cocos.

Nuca de cocos se dezvoltă rapid ca o alegere populară pentru mamele însărcinate. Uleiul de cocos și laptele sunt foarte benefice pentru femeile însărcinate și care alăptează. Iată de ce:

Utilizarea uleiului de cocos în trimestrul al treilea reduce mortalitatea perinatală cu mai mult de 50%.

Uleiul de cocos are proprietăți puternice anti-virale și anti-fungice. Prin urmare, este eficient în prevenirea răcelilor, a gripei și a altor infecții virale. În timpul sarcinii, aceasta ar putea fi o protecție importantă pentru dumneavoastră, deoarece sarcina provoacă căderea sistemului imunitar, făcându-vă susceptibil la diferite boli.

Cu uleiul de nucă de cocos, puteți reduce la minimum aportul de medicamente fără prescripție medicală, care au un efect advers asupra dumneavoastră și a copilului în creștere.

Uleiul de nucă de cocos pentru piele

Uleiul de cocos este de asemenea eficient atunci când este utilizat local. Este un hidratant natural care împiedică efectele nocive ale hidratantelor pe bază de substanțe chimice. Acesta ajută la atenuarea și prevenirea vergeturilor din zonele de risc precum sâni, coapse, fese sau abdomen.

Indiferent dacă doriți să utilizați ulei de nucă de cocos pentru aplicare sau consum local, femeile însărcinate ar trebui să opteze întotdeauna pentru uleiul de nucă de cocos extra virgin. Acesta este natural și nu este tratat chimic și, prin urmare, absolut sigur în timpul sarcinii.

Sarcina poate lăsa vergeturi adânci în mai multe zone ale corpului. Semnele de întindere a pielii apar datorită întinderii acesteia și a mușchilor subiacenți pentru a se adapta copilului în creștere. Aplicarea topică a uleiului de nucă de cocos în timpul sarcinii poate preveni formarea vergeturilor, deoarece uleiul hidratează pielea și îmbunătățește elasticitatea acesteia.

Cea mai bună parte este că puteți continua să folosiți ulei de nucă de cocos chiar și după naștere. Uleiul de nuca de cocos este, de asemenea, un ulei excelent de masaj pentru bebeluși. Elementele nutritive penetrează pielea bebelușului pentru a-l ajuta să-și dezvolte mușchii și oasele puternice.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022