Cum să alegi jucăria potrivită pentru copilașul tău?

Pe rafturile magazinelor găsim o mare diversitate de jucării de tot felul, o mare colorată de pluș și de plastic, prin care îți fug ochii.  Și atunci ce să cumperi ca să îți mulțumești copilașul și să știi că ai făcut alegerea cea bună? Copiii sunt adesea afectați de reclame luminoase, el poate cere o jucărie la modă, care apoi nici măcar nu îi va mai plăcea. Vă sfătuiesc, înainte de a cumpăra o altă jucărie copilașului să îl întrebați cum are de gând să se joace cu ea.
Așadar, cum ar trebui să fie jucăria potrivită:

Calitate

Pentru bebeluși cel mai indicat este să achiziționați jucăprii de pluș de cea mai bună calitate , cu certificat de garanție pentru materialele folosite la realizarea ei. Copilașilor mai măricei este bine să le explicați că e mai bine să achizionați o singură jucărie dar de calitate foarte bună, decât multe și de calitate îndoielnică. Vă recomandăm să achiziționați jucăriile din magazinele mari de specialitate.

Culoare

O să observați că achiziționând o jucărie de culoare gri sau bej de exemplu, copilul s-ar putea juca cu ea mai rar. Copiii preferă jucăriile in culori vii, luminoase. Alegeți culori în toate nuanțele curcubeului, dar obișnuite, încercați pe cât posibil să evitați culorile neon de la care obosesc ochii.

Funcționalitate

Alegeți păpuși cu membrele care se mișcă, roboței transformabili, mașinuțe cărora li se deschid ușile și portbagajul. Copiii la orice vârstă sunt foarte curioși, încearcă să descopere ce ascunde fiecare jucărie, să tragă de ele, să învârtă etc. Păpușile de exemplu sunt deseori vândute la set cu rochițe, pantofiori de schimb, pieptene și alte  accesorii.

Nu vă fie frică de monștri

Părinții adeseori se feresc să cumpere jucării care arată ciudat. Ar trebui însă poate să lum în calcul faptul că nu contează atât cum arată jucăria, ci felul în care se joacă cu ea copilul. Cel mai adesea copilul se joacă cu ele la fel cum o face cu cele obișnuite. Este demn de reținut însă că astfel de jucării sunt recomandate abia după vârsta de 6 ani.

Jucăria trebuie să educe

Păpușile pot trezi creativitatea, talente nebănuite de designer la fetițe, există seturi de construcție, sau de creativitate și măiestrie, puzzle-uri și tot felul de jocuri educative și creative. Jucăriile trebuie să îi învețe pe copilași numai lucruri bune, așa încât uneori o carte micuță, colorată cu povești pooate fi cea mai frumoasă și potrivită jucărie.

Nu toate jucăriile îi învață pe copii lucruri bune

Și din păcate știu mai multe exemple de acest fel. O jucărie-craniu de mort căruia îi este frică de fantome, o jucărie-monstru pe care trebuie să o lovești cât mai tare pentru a obține reacții cât mai interesante de la el și alte exemple de acest fel, care în opinia noastră nu îi învață pe copii nimic altceva în afară de comportament agresiv. După joaca cu asemenea modele copilul poate încerca să sperie sau să lovească alți copii pentru a obține de la ei reacții și pentru a-și stimula plăcerea jocului. Genul acesta de jucării trebuie evitat în totalitate, oricât de tentante ar părea în reclame.

Urmând acești pași simpli o să alegeți jucării frumopase, plăcute și interesante pentru copilașul dumneavoastră!

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022