Cum să alegi jucăria potrivită pentru copilașul tău?

Pe rafturile magazinelor găsim o mare diversitate de jucării de tot felul, o mare colorată de pluș și de plastic, prin care îți fug ochii.  Și atunci ce să cumperi ca să îți mulțumești copilașul și să știi că ai făcut alegerea cea bună? Copiii sunt adesea afectați de reclame luminoase, el poate cere o jucărie la modă, care apoi nici măcar nu îi va mai plăcea. Vă sfătuiesc, înainte de a cumpăra o altă jucărie copilașului să îl întrebați cum are de gând să se joace cu ea.
Așadar, cum ar trebui să fie jucăria potrivită:

Calitate

Pentru bebeluși cel mai indicat este să achiziționați jucăprii de pluș de cea mai bună calitate , cu certificat de garanție pentru materialele folosite la realizarea ei. Copilașilor mai măricei este bine să le explicați că e mai bine să achizionați o singură jucărie dar de calitate foarte bună, decât multe și de calitate îndoielnică. Vă recomandăm să achiziționați jucăriile din magazinele mari de specialitate.

Culoare

O să observați că achiziționând o jucărie de culoare gri sau bej de exemplu, copilul s-ar putea juca cu ea mai rar. Copiii preferă jucăriile in culori vii, luminoase. Alegeți culori în toate nuanțele curcubeului, dar obișnuite, încercați pe cât posibil să evitați culorile neon de la care obosesc ochii.

Funcționalitate

Alegeți păpuși cu membrele care se mișcă, roboței transformabili, mașinuțe cărora li se deschid ușile și portbagajul. Copiii la orice vârstă sunt foarte curioși, încearcă să descopere ce ascunde fiecare jucărie, să tragă de ele, să învârtă etc. Păpușile de exemplu sunt deseori vândute la set cu rochițe, pantofiori de schimb, pieptene și alte  accesorii.

Nu vă fie frică de monștri

Părinții adeseori se feresc să cumpere jucării care arată ciudat. Ar trebui însă poate să lum în calcul faptul că nu contează atât cum arată jucăria, ci felul în care se joacă cu ea copilul. Cel mai adesea copilul se joacă cu ele la fel cum o face cu cele obișnuite. Este demn de reținut însă că astfel de jucării sunt recomandate abia după vârsta de 6 ani.

Jucăria trebuie să educe

Păpușile pot trezi creativitatea, talente nebănuite de designer la fetițe, există seturi de construcție, sau de creativitate și măiestrie, puzzle-uri și tot felul de jocuri educative și creative. Jucăriile trebuie să îi învețe pe copilași numai lucruri bune, așa încât uneori o carte micuță, colorată cu povești pooate fi cea mai frumoasă și potrivită jucărie.

Nu toate jucăriile îi învață pe copii lucruri bune

Și din păcate știu mai multe exemple de acest fel. O jucărie-craniu de mort căruia îi este frică de fantome, o jucărie-monstru pe care trebuie să o lovești cât mai tare pentru a obține reacții cât mai interesante de la el și alte exemple de acest fel, care în opinia noastră nu îi învață pe copii nimic altceva în afară de comportament agresiv. După joaca cu asemenea modele copilul poate încerca să sperie sau să lovească alți copii pentru a obține de la ei reacții și pentru a-și stimula plăcerea jocului. Genul acesta de jucării trebuie evitat în totalitate, oricât de tentante ar părea în reclame.

Urmând acești pași simpli o să alegeți jucării frumopase, plăcute și interesante pentru copilașul dumneavoastră!

 

Nota pentru Cum să alegi jucăria potrivită pentru copilașul tău?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile