Sarcina cu ou clar

Multe femei au încercat să rămână însărcinate, dar au avut parte de o sarcină fără embrion. Ce presupune aceasta? O astfel de sarcină este întreruptă. Mai jos găsești 3 lucruri pe care nu le știai despre sarcina cu ou clar.

 

O astfel de sarcină este una care are ovulul defect. Un ovul defect (cunoscut și sub numele de „sarcină anembrionică”) apare atunci când oul fertilizat se atașează de peretele uterin, dar embrionul nu se dezvoltă. Celulele se dezvoltă pentru a forma sacul de sarcină, dar nu embrionul în sine. Un ovul defect are loc în primul trimestru de sarcină, adesea înainte ca o femei să știe dacă este însărcinată. Un nivel ridicat de anomalii cromozomiale determină, de obicei, corpul unei femei să dea naștere copilului care, de fapt, nu s-a format.

 

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le știți, dacă ați fost diagnosticată cu un ovul defect este că sarcina aceasta este o pierdere. Această anomalie genetică duce la un tip de avort spontan, dar nu este un risc pentru sarciniile viitoare. Dacă procedura s-a realizat corect, o să puteți rămâne însărcinată din nou.

De unde vă dați seama dacă ați avut sau nu un ovul defect?

 

Un ovul defect poate apărea foarte devreme în timpul sarcinii, înainte ca majoritatea femeilor să știe chiar că sunt însărcinate. Este posibil să aveți semne de sarcină, cum ar fi o perioadă menstruală pierdută sau întârziată și chiar un test de sarcină pozitiv. Multe femei își asumă sarcina pe calea cea bună, deoarece nivelul lor de HCG crește.

 

Placenta poate continua să crească și să se susțină singură fără un copil pentru o perioadă scurtă de timp, iar hormonii sarcinii pot continua să crească, ceea ce ar determina o femeie să creadă că este însărcinată. Un diagnostic nu este făcut, de obicei, până când un test cu ultrasunete arată fie un uter gol sau un sac gestațional gol. Este posibil să aveți crampe abdominale minore și scurgeri sau sângerări vaginale.

 

Ce cauzează sarcina fără embrion? 

 

Un ovul distrus este cauza a aproximativ 50% din avorturile primului trimestru de sarcină și este de obicei rezultatul unor probleme cromozomiale. Corpul femeii recunoaște cromozomii anormali la un făt și, firește, nu încearcă să continue  sarcina, deoarece fătul nu se va dezvolta într-un copil sănătos. Acest lucru poate fi cauzat de diviziunea anormală a celulelor sau de calitatea scăzută a spermei.

 

Dilatare și Chiuretaj sau avort spontan? 

 

Această decizie o puteți lua doar dumneavoastră. Majoritatea doctorilor nu recomandă dilatarea și chiuretajul pentru o pierdere de sarcină timpurie. Corpul unei femei este capabil să treacă țesutul pe cont propriu și nu este nevoie de o procedură chirurgicală invazivă cu risc și complicații.

 

O sarcină cu ou clar nu poate fi prevenită. Unele cupluri vor căuta testarea genetică dacă apar mai multe pierderi de sarcină precoce. Un ovul pierdut poate apărea foarte rar. Majoritatea medicilor recomandă cuplurilor să aștepte cel puțin 1-3 cicluri menstruale regulate înainte de a încerca să conceapă din nou un copil.

 

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022