Sfecla roșie și sarcina – 4 beneficii pentru sănătate!

Nu ştii ce alimente să mai consumi în perioada sarcinii pentru a acumula cât mai multe vitamine şi nutrienţi benefici pentru tine şi copilul tău? Astăzi vorbim despre sfecla roşie şi efectele acesteia în timpul sarcinii.

În perioada sarcinii trebuie să adaugi alimente care îţi sunt benefice şi necesare. Unul din ele este sfecla roşie care, consumată în timpul sarcinii, ajută la dezvoltarea copilului fără probleme. Bogată în numeroase proprietăţi medicinale, sfecla roşie este alimentul care nu trebuie să lipsească din regimul tău în timpul sarcinii, mai ales că aceasta are un gust dulce, uşor de digerat.

Află care sunt efectele pe care le are sfecla roşie în sarcină de la BabyStem:

În timpul sarcinii o femeie se documentează şi încearcă să găsească reţete potrivite acestei perioade. Fie că vorbim despre sănătatea copilului sau despre felul în care vei trece peste această perioadă fără a întâmpina dificultăţi. O naştere fără probleme este situaţia ideală pe care o poţi dori, dar pot apărea complicaţii, în funcţie de organismul fiecărei persoane, însă ele pot fi prevenite. Tot despre prevenţie vorbim şi când vine vorba de afecţiunile de care poţi suferi în timpul sarcinii, iar aici putem spune că sfecla roşie în timpul sarcinii previne osteoporoza. În cele 9 luni de zile, metabolismul suferă mici modificări, tocmai de aceea avem la îndemână sfecla roşie care îl reglează.

Reduce riscul unei naşteri cu probleme

Sfecla roşie este bogată în acidul folic de care ai nevoie pentru o dezvoltare cât mai bună a sarcinii. Îţi doreşti să ai o naştere uşoară, fără complicaţii şi de aceea este recomandat să consumi sfecla roşie pe toată durata sarcinii. Primul trimestru este critic pentru dezvoltarea copilului şi pentru formarea oaselor. De asemenea, consumul de sfeclă roşie în timpul sarcinii previne riscul problemelor măduvei spinării.

Previne osteoporoza

O femeie însărcinată este mult mai predispusă la osteoporoza decât restul femeilor. Sfecla roşie este bogată în calciu. Pe timpul sarcinii, calciul din corp se reduce şi pot apărea probleme osoase şi dentare. Consumă sfeclă roşie în timpul sarcinii pentru a preveni decalcificarea dinţilor şi a oaselor, dar şi pentru a combate riscul osteoporozei.

Purifica sângele

Sfecla roşie are capacitatea de a purifica sângele prin particularităţile pe care le are în compoziţie. Un sânge purificat reduce de la sine şi riscul infecţiilor în ceea ce priveşte copilul. Susţine membrane ce au legătură directă cu creierul, un punct foarte important şi de care trebuie să ai grijă pe durata sarcinii. Un alt beneficiu al consumului de sfeclă roşie este faptul că reglează presiunea sângelui.

Reglează metabolismul

Pe lângă calciul în care este bogată, sfecla roşie este o sursă de potasiu. Fie că alegi să mănânci sfeclă roşie sau să bei sucul făcut din aceasta, potasiul pe care îl oferă este esenţial pentru a controla metabolismul pe timpul sarcinii. Te ajută, de asemenea şi la menţinerea nivelului de tensiune arterială pe tot parcursul sarcinii.
Consumul de sfeclă roşie în timpul sarcinii este necesar, aceasta fiind o sursă importantă de calciu şi potasiu. În formă naturală sau sub forma unui suc, este recomandat să consumi sfecla roşie în sarcină.

 Baby Stem îți oferă servicii de prelucrare și de  depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022