TOP 6 beneficii ale consumului de kiwi în timpul sarcinii!

Sarcina este momentul perfect în care poftele de mâncare și de dulciuri își fac simțită prezența. Este important să înlocuiești poftele de dulce cu alimente sănătoase, cum ar fi fructele.

Kiwi este un fruct suculent cu gust plăcut ce poate înlocui perfect nevoia de a mânca dulce. În afară de gustul său delicios, kiwi are și multe alte beneficii pentru femeile însărcinate.
Iată câteva beneficii pe care le are kiwi în timpul sarcinii și de ce Baby Stem vă recomandă să consumați acest fruct:
Kivi este una dintre cele mai dense fructe nutritive. Conține de două ori mai multă cantitate de vitamina C decât o lămâie care are aceeași greutate. În plus, kiwi este o sursă excelentă de fibre dietetice, vitamina E, carbohidrați, energie și alte minerale.

Acid folic

Kiwi este bogat în acid folic, care este cel mai important element nutritiv pentru formarea celulelor. Acidul folic este un element integru al sănătății și dezvoltării fătului nenăscut. Stimulează producția și întreținerea celulară, în special în timpul sarcinii. Acidul folic va împiedica apariția defectelor congenitale cum ar fi spina bifida, o afecțiune în care măduva spinării nu se dezvoltă complet. De asemenea, va preveni avortul spontan. Kiwi este minunat nu doar pentru femeile însărcintate ci și pentru femeile care își doresc să rămână gravide.

Vitamina C

Kiwi este o sursă excelentă de unde îți poți sustrage necesarul de vitamina C. Acestea conțin 140% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Nivelul ridicat de vitamina C a kiwi-ului îi face bine fătului, dar și ție. Kiwi ajută la formarea neurotransmițătorilor, care sunt importanți pentru funcția creierului. Vitamina C din Kiwi reduce și vergeturile post-sarcină.

Conține zaharuri naturale

Kiwi conține zaharuri naturale care te ajută să controlezi pofta de dulciuri. Are un indice glicemic scăzut, kiwi-ul nu duce la o creștere a insulinei. Reglarea nivelului zahărului în sânge este destul de importantă, deoarece diabetul gestațional în timpul sarcinii este destul de comun.

Asigură o bună digestie

Constipația și hemoroizii sunt lucruri normale în timpul sarcinii. Kiwi este unul dintre cel mai bun probiotic. Probioticele conțin enzime, fibre dietetice și compuși fenolici. Acești nutrienți alimentează bacteriile probiotice din sistemul digestiv. Consumul de kiwi ajută la prevenirea constipației, diareei, gastritei, balonării și a durerii abdominale.

Întărește sistemul imunitar

Kiwi este o sursă bogată de antioxidanți, care te ajută să protejezi ARN-ul și ADN-ul fătului. Combate radicalii liberi din corpul tău și te apară de boli. De asemenea, protejează celulele de stresul oxidativ.
Echilibrează hormonii din corp
Fluctuația hormonală este destul de frecventă în timpul sarcinii. În clipa în care treci de la o stare la alta atunci poți știi că poate fi de la dereglările hormonale. Depresia, oboseala și stresul nu sunt bune pentru tine. Mânâncă o porție de kiwi pentru a ține aceste probleme în frâu.
Pentru a te asigura că ai o sarcină sănătoasă este bine să consumi 2-3 kiwi în fiecare zi. Daca suferi de alergii ereditare, gastrită sau alte probleme digestive evită să mânânci kiwi în timpul sarcinii. Sănătatea ta și a copilului tău sunt cele mai importante.

 Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022