Top 5 pofte ale gravidelor

Poftele în sarcină nu sunt o gluma, motiv pentu care dorința incontrolabilă de a mânca un anumit aliment, este una foarte normală și reală, în timpul sarcinii.

Un procent foarte mare al femeilor gravide se confruntă cu senzația de poftă, ceea ce le determină, uneori, să mănânce, spre exemplu, chiar și la ora 2, noaptea.

Poftele din timpul sarcinii sunt mai puternice decât dorințele normale de a consuma anumite alimente, iar  lipsa de stăpânire a gravidelor vis-a-vis de unele pofte sau de orele la care acestea apar, este perfect normală. De asemenea, cele mai multe dintre ele apelează la ajutorul soțului, pentru a -și putea îndeplini dorințele culinare.

De ce apar însă poftele în timpul sarcinii? Există, din acest punct de vedere, unele explicații științifice, care explică asocierea unor alimente total opuse, la aceeași masă, atunci când gravidele au pofte.

 Iată topul celor mai des întâlnite pofte în cazul gravidelor

 

 1. Gheața

Femeile gravide adoră să mestece gheață. Deși poate părea puțin ciudat, deoarece gheața nu este n aliment, chiar și așa, foarte multe femei gravide nu se pot stăpâni atunci când vad gheața, dorind să o consume. În cazul celor care suferă de anemie, gheața poate fi benefică, deoarece ameliorează inflamația mucoasei bucale și a limbii, simptome frecvent întâlnite în rândul persoanelor care suferă de anemie.

 2. Ciocolata

Ciocolata sau orice alt dulce reprezintă una dintre poftele femeilor însărcinate. O explicație ar fi aceea că ciocolata oferă senzația de fericire, și, întrucât gravidele nu au voie să consume alcool, ciocolata rămâne cea mai bună alternativă. Se spune că, dacă o femeie gravidă are des poftă de ciocolată, aceasta va naște o fetiță.

Grija fata de viitorul bebeluș, începe în primele luni de sarcină, însă continuă, deoarece problemele cu adevărat grave pot apărea după naștere. Recoltarea de celule stem este o șansă în plus ca cel mic să ducă o viață lipsită de griji medicale, întrucât tratează peste 85 de boli grave, precum diverse forme de cancer, leucemie, boli autoimune, etc.

3. Alimentele picante

Alimentele sau condimentele picante, cum ar fi curry sau ardeiul roșu, se află, și ele, în topul dorințelor culinare ale gravidelor. În acest caz, un lucru curios este acela că alimentele fierbinți, care ard, fac corpul să transpire, ceea ce conduce la răcirea, într-un final, a corpului. Astfel, alimentele picante devin o soluție bună pentru gravidele care se confruntă cu senzații dese de căldură.

4. Murăturile

Murăturile nu au cum să lipsească din lista ce conține poftele gravidelor. Femeile tânjesc după murături, poate și din cauza nivelului scăzut de sodiu, însă nu există un studiu care să dovedească acest lucru. Unele gravide preferă oțetul, altele consumă murături pentru senzația de prospețime, depinde, de la caz, la caz, întrucât poftele gravidelor sunt dintre cele mai diverse. De asemenea, pofta de murături nu ar trebui să dea bătăi de cap prea mari gravidelor, deoarece au calorii puține și se găsesc foarte ușor.

 5. Fructele

Femeile gravide au pofte și de fructe sănătoase, nu numai de mâncare grea sau fast-food. Astfel, acestea consumă fructe des, atât pentru sănătatea lor, cât și a bebelușului nenăscut. Fructele recomandate gravidelor sunt pepenii verzi, strugurii, deoarece oferă vitamina C și un plus de vitalitate.

Gravidele trebuie să ofere o atenție deosebită alimentației, dincolo e poftele normale pe care le au. Astfel, acestea trebuie să adopte un regim de viață sănătos, să renunțe la obiceiurile dăunătoare și să facă exerciții fizice. Grija pentru cel mic, însă, începe abia după venirea pe lume, atunci când prioritățile părinților se schimbă la 180 de grade. Baby Stem vine in întâmpinarea părinților cu oferte de recoltare a celulelor stem diverse, pentru ca cel mic să nu aibă probleme medicale grave, în viitor. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022