10 semne mai putin obisnuite care arata ca astepti un bebe

Cum stii ca esti insarcinata? Poate parea banala o astfel de intrebare, insa pentru multe femei intreruperea menstruatie este sigurul semn care indica cu certitudine ca urmeaza sa astepte un copi. De multe ori sunt ignorate simptome care pot indica o sarcina si care tratate necorespunzator pot pune in pericol viata bebelusului. Riscurile unei sarcini nestiute chiar si pentru o luna sunt foarte mari. Pornind de la lipsa unui stil de viata potrivit pentru perioada in care te afli si terminand cu analizele obligatorii pe care trebuie sa le faci in perioada prenatala, raspunsul la intrebarea : „Sunt insarcinata?” trebuie sa fie unul clar.
Daca lipsa menstruatiei nu te-a pus pe ganduri, iata 10 semnale mai putin stiute care arata o posibila sarcina.

1.Problemele dentare – pot indica o sarcina in conditiile in care schimbarile constante ale nivelului de estrogen si progesteron conduc la cresterea fluxului sangvin, ceea ce poate determina inflamarea gingiilor.

2. Constipatia – este un al semnal care ar trebuie sa te puna pe ganduri. Nivelului crescut de progesteron din timpul sarcinii incetineste tranzitul alimentelor din stomac in intestine si poate conduce la constipatie. Daca in mod normal nu suferi de constipatie si nu ti-ai schimbat regimul alimentar, poti sa incepi sa faci investigatii in vederea depistarii unei sarcini.

3. Gust metalic – poate suna ciuda dar, una dintre cele mai frecvente cauze ale acestui simptom bizar si neplacut este reprezentata de schimbarile hormonale care au loc in organism in timpul sarcinii, in special in primul semestru.

4. Oboseala – poate fi un semnal banal la o privire vedere, insa daca in programul tau nu au intervenit nopti pierdute sau schimbari ale fusului orar, oboseala poate fi un indiciu ca esti insarcinata.

5. Durerile de cap – schimbarile hormonale care se produc la inceputul perioadei de sarcina, pot provoca migrene. Daca in mod normal nu ai dureri de cap, iar acestea persista , este bine sa iti faci un test de sarcina inainte sa iei calmate. Un rezultat pozitiv iti poate limita accesul la unele medicamente.

6. Sensibilitatea crescuta a sanilor – a nu se confunda senzatia de disconfort pe care o simti in tipul perioadei premenstruale. Sensibilitatea la atingere, marirea mameloanelor sau schimbarea formei sanilor sunt motive intemeiate sa te gandesti la o sarcina.

7. Schimbari bruste de dispozitie – daca treci rapid de la plans la ras cu viteza luminii, sau te impresioneaza si cel mai mic detaliu pe care il suprinzi pe strada, esti nervoasa fara motiv si cauti alinare in cele mai nepotrivite momente – poate ar fi cazul sa ai o explicatie pentru toate aceste stari. Schimbarile hormonale care au loc in perioada sarcinii pot creste irascibilitate si pot conduce la hipersensibilitate.

8. Sforaitul – poate fi un semn ca urmeaza sa astepti un bebe. Nivelul crescut de hormoni din sarcina duce la inflamarea cavitatii nazale. Acest lucru impiedica circulatia aerului prin nas si determina congestia sau sforaitul.

9. Vizite mai dese la toaleta – Cresterea in volum a uterului precum si modificarile endocrine te fac sa mai mergi mai des la toaleta , iar acest lucru trebuie sa te puna pe ganduri daca analizele arata ca nu suferi de infectie urina.

10. Lipsa de concentrare – Ai inceput sa uiti tot felul de amanunte, nu mai reusesti sa inmagazinezi informatii noi? Stresul si oboseala pot fi vinovatii. Dar daca duci o viata lipsita de griji, aparitia sarcinii ar putea fi explicatia. Nivelurile crescute de estrogen si de oxitocina se pot manifesta prin mici pierderi de memorie, cu efect amnezic.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022