5 pasi simpli pentru o nastere usoara fara medicamentatie

Cele 9 luni de sarcina, asteptari, greturi si dureri de spate sunt aproape de final. Te gandesti insa cu teama la momentul in care cel mic va aparea pe lume si te infiori la gandul durerilor pe care le vei simti. Trebuie sa stii, insa ca poti sa ai parte de o nastere usoara urmand cateva staturi simple:

1.Nu-ti fie teama de travaliu – Corpul tau este programat in mod natural pentru a face fata nasterii, iar in perioada de sarcina organismul tau lucreaza tocmai a fi pregatit sa aduca pe lume nou-nascutul. Lasa temerile deoparte si gandeste-te ca milioane de femei au facut asta inaintea ta, sute de ani inainte de aparatia sedativelor. Relaxeaza-te si lasa-ti corpul sa lucreze pentru tine.
2. Alege o echipa medicala in care sa ai incredere – Momentul nasterii este unul in care trebuie sa iti pui toata baza in cei de langa tine, iar alegerea unui medic de specialitate, care sa te faca sa te simti confortabil face diferenta si te poate ajuta sa treci cu mai multa relaxare prin perioada de travaliu. Momentul venirii pe lume a celui mic poate sa implice o serie de decizii medicale care te vor suprinde. Tocmai de aceea este important ca medicul care te asista la nastere sa iti explice cu calm procedurile pe care urmeaza sa le faca.
3. Exercitiile fizice si de relaxare – Perioada de travaliu este cu 30% mai scurta pentru femeile care fac exercitii in timpul sarcinii. Cele 9 luni de sarcina sunt o perioada foarte buna pentru a te pregati fizic pentru marele moment. Exercitiile fizice te ajuta sa scapi de durerile de spate, sa ai un control al respiratiei si sa indepartezi riscul separarii muschilor abdominali care vor fi pregatiti ca in timpul contractiilor sa impinga bebelusul afara. Atat in perioada de sarcina cat si postnatal sunt recomandate exercitiile de yoga. Inainte sa incepi un program de exercitii trebuie este indicat sa ceri sfatul unui doctor ginecolog sau al unui antrenor specializat.
4. Relaxeaza in apa calduta – Odata ce contractiile au inceput, nu inseamna ca bebelusul va aparea imediat. Tocmai de aceea, este bine sa ramai calma si sa faci o baie calduta de relaxare. Nu uita sa respiri adanc si sa cronometrezi durata contractiilor – asta daca nu vrei sa ai parte de o nastere sub apa.
5. Informeaza-te si nu pleca urechea la povesti – cu cat stii mai multe despre marele moment cu atat vei fi mai increzatoare in tine ! Citeste carti specializate, intreaba doctorul ginecolog si nu te lasa cuprinsa de temeri. Nu exista in nastere, durere pe care femeia sa nu o poate suporta, iar satifisfactia pe o vei avea in momentul venirii bebelusului pe lume, va sterge orice frica, gand sau durere.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022