8 motive pentru a consuma rodie în timpul sarcinii

 

Rodia este un fruct cultivat în tot Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Asia Centrală și poate fi consumat ca atare, ori sub formă de suc sau ca garnituri în diferite feluri de mâncare. Ca orice alte fruct, rodia oferă multe beneficii pentru sănătatea ta, mai ales în timpul sarcinii, motiv pentru care egiptenii vechi considerau rodia un simbol al fertilității. Vezi care sunt beneficiile consumului de rodie în timpul sarcinii.

Află câteva motive pentru care este bine să consumi rodie în timpul sarcinii, de la Baby Stem:

Majoritatea medicilor de specialitate îți vor recomanda să mânânci rodie sau chiar să bei fresh-uri din rodie în timpul sarcinii. Rodia este plină de mai multe substanțe nutritive care te vor ajuta atât pe tine cât și pe făt. Pe de altă parte sucul de rodie este o modalitate excelentă de a-ți hidrata corpul și de a-ți satisface pofta de dulce, pe care cu siguranță o vei avea în timpul sarcinii.

Este o sursă importantă de fibre

O jumătate de cană de semințe de rodie conține circa 5 grame de fibre. Fibrele ajută la prevenirea constipației, o problemă destul de frecventă în timpul sarcinii. Motiv pentru care, specialiștii recomandă viitoarelor mămici să consume între 25 și 30 de grame de fibre pe zi. Astfel, consumul regulat de rodii îți poate asigura o bună parte din necesarul zilnic de fibre.

Rodiile sunt bogate în fier

Aproximativ 18% dintre femeile gravide din țările industrializate au anemie cu deficit de fier (anemie feriprivă). Anemia cu deficit de fier crește riscul de a avea un copil cu greutate mică la naștere sau riscul de naștere prematură și poate afecta sănătatea generală a bebelușului tău. În acest caz, consumul de alimente bogate în fier, precum rodia, este recomandat.

Este bogată în vitamine

Rodia conține și vitamina C, care îmbunătățește absorbția fierului, fiind astfel un ,,combo” pentru organismul tău, ajutându-te să absorbi eficient fierul din fructele pe care le mănânci.
Sucul de rodii este și o sursă de vitamina K. O singură porție de suc de rodie conține aproape o treime din necesarul de vitamina K pe zi. Aceasta joacă un rol important în procesul de coagulare a sângelui și în întărirea oaselor, atât la tine, cât și la fătul tău.

Conține antioxidanți

Antioxidanții din sucul de rodie ajută la prevenirea și repararea leziunilor celulelor placentei provocate de către radicalii liberi. De asemenea, poate fi util pentru reducerea riscului de afecțiuni ale creierului fătului. Nivelul ridicat de polifenoli din sucul de rodie ajută la reducerea leziunilor cerebrale cauzate de lipsa de oxigen care apare uneori în timpul nașterii.

Conține folați

Folații sunt vitamine de tip B, solubile în apă și reprezintă un nutrient important pentru femeile însărcinate. În timpul sarcinii ai nevoie de 600 micrograme pe zi de acid folic pentru a proteja copilul de posibilele malformații congenitale.

  • Este un fruct bogat în potasiu

Potasiul este unul dintre mineralele care joacă un rol important în menținerea lichidului și a echilibrului electrolitic în organism. Deci, este cu adevărat benefic pentru femeile gravide să consume rodii, care sunt sursă excelentă de potasiu, mai ales că, în timpul sarcinii, volumul de sânge din corp crește cu aproape 50%. De asemenea, potasiul poate preveni crampele musculare, care sunt destul de frecvente în timpul sarcinii și poate ajuta la buna funcționare a mușchilor și a nervilor.

  • Conține compuși fitochimici

Rodia conține cantități mari de compuși fitochimici. Această componentă este esențială pentru a combate cancerul, bolile de inimă, diabetul și hipertensiunea arterială. Consumul de rodii ajută la scăderea tensiunii arteriale, prevenind riscul de preeclampsie.

  • Are proprietăți antibacteriene

Din cele mai vechi timpuri, rodiile au fost folosite pentru tratarea infecțiilor de diferite tipuri, precum cele bacteriene sau fungice. Astfel, consumul lor în timpul sarcinii protejează mama și copilul de atacul germenilor externi! De asemenea, rodiile au și proprietăți antiinflamatoare, care scad riscul de cancer, boli de inimă și diabet.

Există contraindicații privind consumul de rodii în timpul sarcinii? În timp ce consumul de fructe sau suc de rodii poate fi benefic în timpul sarcinii, evită extractul de rodie, deoarece acesta poate provoca contracții premature, ceea ce crește riscul unei nașteri înainte de termen. De asemenea, poate interacționa cu anumite medicamente pentru tensiunea arterială sau cu statine.
 Baby Stem se ghidează după standarde înalte de lucru și folosește tehnologie de ultimă oră în domeniul serviciilor de prelucrare și depozitare a celulelor stem, fiind partener exclusiv al Seracell, unde dintre cele mai renumite bănci de celule stem din Europa, acreditat de Good Manufacturing Practice, cea mai înaltă certificare europeană din domeniu. Vizitați site-ul www.babystem.ro pentru a vă informa cu privire la serviciile noastre.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022