Alăptarea. Află și tu importanța ei!

Alăptarea este un lucru normal pentru mamele care au născut recent, care au grijă ca cei mici să crească puternici și sănătoși. Grijile însă, încep cu alăptatul și continuă cu preocupările pe care părinții le au vis-a-vis de cei mici – educație, sănătate, anturaj, etc. Recoltarea de celule stem este importantă pentru ca cel mic să ducă o viață frumoasă, presărată cu momente minunate. Baby Stem vine în ajutorul părinților și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la prețuri avantajoase.

Alăptatul înseamnă grija ca cel mic să crească voinic, chiar dacă nu este o decizie ușor de luat, pentru mame. În Marea Britanie, aproximativ 75% dintre femei aleg să alăpteze, din motive bine alese.

Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să îți alăptezi copilul la sân

  1. Laptele matern este perfect compus pentru fiecare copil în parte
  2. Laptele matern protejează copilul de infecții și boli
  3. Alăptatul creează o legătură între mamă și copil

 

Alăptatul are numai beneficii pentru bebeluș, astfel că viitoarele mămici ar trebui să ia în considerare acest aspect, dacă își doresc bebeluși sănătoși și fericiți. După naștere, unele mame pot alăpta o perioadă mai îndelungată, în timp ce altele nu au suficient lapte. Chiar și așa, specialiștii recomandă ca alăptatul să fie o opțiune, chiar dacă pentru o perioadă scurtă în cazul în care mama nu are suficientă cantitate. De asemenea, alăptatul ajută micuțul să se dezvolte mai repede și mai corect, față de bebelușii hrăniți cu lapte praf, sunt mai protejați împotriva infecțiilor, iar vizitele la spital sunt mai rare.

Medicii sunt de părere că primele 26 de săptămâni sunt foarte importante pentru bebeluș și că în această perioadă este absolut necesar ca acesta să fie hrănit la sân, laptele fiind singura sa sursă de alimente, în prima parte a vieții. Un aspect cu adevărat special este că laptele matern se modifică pe măsură ce bebelușul crește, pentru a-i putea satisface nevoile.

Care sunt beneficiile mamei, dacă alăptează?

Nu doar cel mic are de câștigat în urma alăptatului, ci și tu. Cu cât îi oferi copilului mai mult lapte de la tine, cu atât ești ferită de cancerul ovarian, de cel mamar, osteoporoza te va ocoli, vei scădea riscul apariției bolilor cardiovasculare și nu vei suferi de boala obezității.

Iată câteva dintre cele mai întâlnite mituri legate de alăptat

 

  1. Alaptarea curbeaza sanii

Nimic mai fals. Alăptarea nu deformează sânii, ci hormonii din timpul sarcinii, care fac ligamentele să se întindă, însă acest aspect nu are legătură cu alăptatul celui mic.

  1. Laptele praf este similar celui natural

Fals. Laptele praf are o compoziție diferită față de laptele de mamă, astfel că cele două nu pot fi comparate, mai ales că laptele diferă de la mamă, la mamă.

  1. Alăptatul conduce la lipa vieții sexuale

Viața sexuală nu trebuie întreruptă din cauza alăptării, sunt două lucruri separate. Chiar și așa, este posibil ca, în timpul actului sexual, sânii să secrete cantități foarte mici de lapte, însă acest lucru este perfect normal.

  1. Mameloanele își schimbă forma, după alăptat

Mameloanele nu sunt afectate în timpul alăptării, atâta timp cât aceasta este făcută corect. În cazuri mai speciale, când mama nu are experiență, este posibil ca mameloanele să sufere mici râni, care trec destul de repede.

Datorită facilităților și tehnologiei avansate, precum și a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării și stocării probelor biologice.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022