Alăptarea. Află și tu importanța ei!

Alăptarea este un lucru normal pentru mamele care au născut recent, care au grijă ca cei mici să crească puternici și sănătoși. Grijile însă, încep cu alăptatul și continuă cu preocupările pe care părinții le au vis-a-vis de cei mici – educație, sănătate, anturaj, etc. Recoltarea de celule stem este importantă pentru ca cel mic să ducă o viață frumoasă, presărată cu momente minunate. Baby Stem vine în ajutorul părinților și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la prețuri avantajoase.

Alăptatul înseamnă grija ca cel mic să crească voinic, chiar dacă nu este o decizie ușor de luat, pentru mame. În Marea Britanie, aproximativ 75% dintre femei aleg să alăpteze, din motive bine alese.

Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să îți alăptezi copilul la sân

  1. Laptele matern este perfect compus pentru fiecare copil în parte
  2. Laptele matern protejează copilul de infecții și boli
  3. Alăptatul creează o legătură între mamă și copil

 

Alăptatul are numai beneficii pentru bebeluș, astfel că viitoarele mămici ar trebui să ia în considerare acest aspect, dacă își doresc bebeluși sănătoși și fericiți. După naștere, unele mame pot alăpta o perioadă mai îndelungată, în timp ce altele nu au suficient lapte. Chiar și așa, specialiștii recomandă ca alăptatul să fie o opțiune, chiar dacă pentru o perioadă scurtă în cazul în care mama nu are suficientă cantitate. De asemenea, alăptatul ajută micuțul să se dezvolte mai repede și mai corect, față de bebelușii hrăniți cu lapte praf, sunt mai protejați împotriva infecțiilor, iar vizitele la spital sunt mai rare.

Medicii sunt de părere că primele 26 de săptămâni sunt foarte importante pentru bebeluș și că în această perioadă este absolut necesar ca acesta să fie hrănit la sân, laptele fiind singura sa sursă de alimente, în prima parte a vieții. Un aspect cu adevărat special este că laptele matern se modifică pe măsură ce bebelușul crește, pentru a-i putea satisface nevoile.

Care sunt beneficiile mamei, dacă alăptează?

Nu doar cel mic are de câștigat în urma alăptatului, ci și tu. Cu cât îi oferi copilului mai mult lapte de la tine, cu atât ești ferită de cancerul ovarian, de cel mamar, osteoporoza te va ocoli, vei scădea riscul apariției bolilor cardiovasculare și nu vei suferi de boala obezității.

Iată câteva dintre cele mai întâlnite mituri legate de alăptat

 

  1. Alaptarea curbeaza sanii

Nimic mai fals. Alăptarea nu deformează sânii, ci hormonii din timpul sarcinii, care fac ligamentele să se întindă, însă acest aspect nu are legătură cu alăptatul celui mic.

  1. Laptele praf este similar celui natural

Fals. Laptele praf are o compoziție diferită față de laptele de mamă, astfel că cele două nu pot fi comparate, mai ales că laptele diferă de la mamă, la mamă.

  1. Alăptatul conduce la lipa vieții sexuale

Viața sexuală nu trebuie întreruptă din cauza alăptării, sunt două lucruri separate. Chiar și așa, este posibil ca, în timpul actului sexual, sânii să secrete cantități foarte mici de lapte, însă acest lucru este perfect normal.

  1. Mameloanele își schimbă forma, după alăptat

Mameloanele nu sunt afectate în timpul alăptării, atâta timp cât aceasta este făcută corect. În cazuri mai speciale, când mama nu are experiență, este posibil ca mameloanele să sufere mici râni, care trec destul de repede.

Datorită facilităților și tehnologiei avansate, precum și a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării și stocării probelor biologice.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro