De ce femeile însărcinate sunt cele mai frumoase

… Pentru că sunt fericite am spune în primă instanţă. Pentru că au toate motivele din lume să se considere speciale, întrucât poartă sub inimă timp de 9 luni o viaţă de om! Pentru că simt şi gândesc pentru doi şi pentru că sentimentul de mamă le face să fie cele mai iubitoare şi cele mai iertătoare din lume. Şi ca perioada sarcinii să fie pentru tine într-adevăr o bucurie că faci ceva minunat uite câteva mici sfaturi:

– scoate de pe listă tot ce nu este atât de important de făcut în ziua respectivă. Deseori ne grăbim să ne umplem spaţiul personal cu tot felul de obligaţii şi acest lucru doar contribuie la adunarea hormonilor de stres. Stabileşte priorităţile zilei.

– implică-i pe cei dragi în viaţa ta, lasă-i să te ajute, să îţi fie aproape, îţi va fi mult mai uşor şi vei reuşi mult mai bine să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat: bunăstarea ta şi a micuţului ce se va naşte.

– fă poze cu tine însărcinată în fiecare lună şi apoi creează un album al sarcinii. Îţi va şi ţie de folos pe moment, pentru că vei reuşi să-ţi dai seama cât a evoluat sarcina în fiecare lună, dar va fi şi o amintire frumoasă din această perioadă.

– poartă sutiene sexy, acm chiar ai un bust de invidiat şi îţi poţi permite acest lucru!

– nu fă schimbări radicale, la care te-ar putea convinge prinirile tale de moment cauzate de hormonii ativi în această perioadă. S-ar putea să le regeţi mai apoi, încearcă să îţi stăpâneşti emoţiile care te îmoing la decizii pripite şi radicale.

– ai multă grijă de tine, când eşti la seriviciu pune-ţi un scăunel sau o cutie sub picioare, acasă evită să stai cu picioarele atârnate, pentru ca să nu se umfle prea mult.

– fă aromoterapie, e o procedură pe cât de plăcută pe atât de utilă. Seara de exemplu toarnă câteva picături de ulei de levănţică în candelă. Este foarte relaxantă şi vei avea parte de un somn mult mai odihnitor.

– nu-ţi schimba stilul vestimentar. Dacă eşti genul care poartă rochii şi fuste, şinute foarte feminine rămâi la acestea, sarcina nu este  o boală, nu trebuie să porţi haine care să semene cu pijamalele doar pentru că îţi sunt aparent comode.

– poate este greu să străluceşti când ai de dimineaţă greţuri, ţi se pătează tenul de la sarcină şi ţi se umflă picioarele, dar nicio secundă nu ezita să te îngrijeşti, să pui puţin machiaj, să te simţi frumoasă, proasătă şi feminină. Dacă tu o să te simţi bine o să fii şi în ochii celorlalţi cea mai frumoasă!

– vorbeşte cu bebluşul tău. Cântă-i, spune-i poezii, poveşti sau povesteşte-i ce ţi s-a mai întîmplat peste zi. Nu uita că bebeluşul poate percepe emoţiile negative şi îl afectează şi pe el, de aceea explică-i ce ţi se întâmplă, spune-i că nu e vina lui că eşti mai tristă uneori.

– mănâncă sănătos, fă sport pe cât poţi şi citeşte o carte bună. Evadează în lumea personajelor şi vei uita că eşti însărcinată, nu o vei mai percepe ca pe o perioadă de boală, este poate una dintre cele mai frumoase din viaţa ta, tocmai de aceea fă-o să fie aşa şi la momentul trăirii.

Femeile însărcinate sunt cele mai frumoase femei, pentru că nimic nu poate fi mai frumos decât să dăruieşti cu dragoste viaţă!

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022