Magneziu în sarcină • Simptome lipsă și exces


Află cum te poate afecta lipsa sau excesul magneziului în timpul sarcinii!

Cuprins

Care este efectul magneziului asupra mușchilor noștri?
Cum afectează deficitul de magneziu sarcina?
Cât de mult Magneziu ar trebui să iei în timpul sarcinii și alăptării?

 

Magneziul (Mg) este un mineral esențial necesar pentru a regla temperatura corpului, acidul nucleic și sinteza proteinelor, cu un rol important în menținerea potențialelor electrice ale celulelor nervoase și ale mușchilor. Poate reduce preeclampsia, precum și creșterea greutății la naștere.

Magneziul îndeplinește multe sarcini importante în corpul nostru. În afară de funcția stabilizatoare a formării osoase, reglează metabolismul energetic din celulele noastre și este implicat în activarea a peste 600 de enzime. Un consum de magneziu bine ajustat ne face mai rezistenți la stres, deoarece reglementează sistemul cardiovascular și asigură o tensiune arterială sănătoasă.

Nu în ultimul rând, magneziul este important pentru controlul contracțiilor musculare și în special pentru relaxarea de după naștere. El este important pentru femei atunci când acestea nu sunt gravide, deoarece un nivel echilibrat de magneziu contribuie la slăbirea crampelor și atenuarea durerii menstruale.

 
Care este efectul magneziului asupra mușchilor noștri?

Pentru ca aceștia să funcționeze normal, mușchii au nevoie de un raport echilibrat de magneziu și calciu. Acesta din urmă este necesar pentru tensiunea musculară, în timp ce primul este necesar pentru relaxare. Dacă concentrația de calciu din mușchi crește datorită deficienței de magneziu, mușchiul nu mai poate să se relaxeze și o să apară crampe.

Magneziul este cel ce realizează efectul de slăbire a crampei astfel încât echilibrul electrolitic este restabilit la normal (adică concentrațiile din interiorul și exteriorul celulei sunt echilibrate din nou). Calciul și alți electroliți precum potasiul și sodiul sunt împiedicați să continue să pătrundă în mușchi și celule nervoase. Acest fapt reduce excitabilitatea celulelor nervoase și crampele musculare sunt mai puțin probabile.

 
Cum afectează deficitul de magneziu sarcina?

Multe femei gravide se plâng de crampe puternice și dureri abdominale care pot apărea ca urmare a deficienței de magneziu. Alte simptome de deficit de magneziu sunt:

  • Palpitații puternice și epuizante. Toate acestea nu sunt un motiv pentru a începe să îți faceți griji dar, totuși, ar trebui să ascultți semnalele corpului și, eventual, să îți faci un test de deficit de magneziu.Crampe sau contracții premature. Dacă se produce o deficiență puternică de magneziu în timpul sarcinii, un uter contractat nu se mai poate relaxa. În consecință, există crampe care ar putea declanșa contracții premature și duc la nașterea prematură în cazuri grave.

    Hipertensiune arterială. Atunci când există deficit de magneziu, efectul de echilibrare asupra sistemului cardiovascular încetează și riscul de hipertensiune arterială crește.

    Preeclampsie și intensificarea grețurilor. Deficiența de magneziu este, de asemenea, suspectată a fi responsabilă pentru debutul preeclampsiei și intensificarea grețurilor cauzate de sarcină.

 
Cât de mult Magneziu ar trebui să iei în timpul sarcinii și alăptării?

Pentru femeile însărcinate este indicat un aport zilnic de magneziu de 310 mg (adică ușor peste valoarea recomandată pentru femeile care nu sunt însărcinate cu vârsta peste 25 de ani).

Unul dintre motive este că, din cauza modificărilor hormonale în timpul sarcinii, mai mult magneziu este eliminat prin urină. În plus, magneziul joacă un rol în diviziunea și creșterea celulelor embrionare. În fazele ulterioare ale sarcinii, copilul nenăscut trebuie să fie alimentat cu magneziu. În ultimele trei luni de sarcină, embrionul stochează până la 7 mg de magneziu în oasele și mușchii în creștere.

Dacă vrei să îi asiguri un viitor sănătos viitorului bebeluș informează-te asupra beneficiilor multiple pe care le ai odată cu stocarea de celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează https://www.babystem.ro/celule-stem.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022