Celule stem

Celulele stem sunt celule cu o extraordinara capacitate de a se transforma intr-o mare diversitate de celule diferentiate (celule nervoase, hepatice, etc) putand astfel sa reinnoiasca si sa refaca tesuturi afectate sau distruse

Celulele Stem hematopoietice

Sunt responsabile de formarea celulelor din sange: leucocite, hematii si trombocite, fiind primele celule stem identificate la inceputul anilor '60. Pana in prezent reprezinta singura categorie de celule stem pentru care s-a dovedit valoarea terapeutica, mii de pacienti fiind supusi tratamentelor cu celule stem hematopoietice.

AutoregenerareCelulele stem au capacitatea de a trece prin mai multe runde de diviziuni si de a mentine o stare nediferentiata

DiversificareCelulele stem au capacitatea de a se dezvolta in orice tip de celule adulte. Caracteristica principala a acestora este de inlocuire a celulelor moarte, regenerand astfel tesuturile deteriorate.

Celulele stem se pot dezvolta in peste 220 de alte tipuri de celule diferite din organism

Celule Stem adulte vs. embrionare

Celulele stem adulte sunt celule multipotente.

Sunt numite adulte acele celule stem care se gasesc in organismul uman dupa nastere.

Ele sunt recoltate din organismele adulte, cele mai frecvent din sangele cordonului ombilical, maduva osoasa formatoare de sange, dar si din sangele periferic, tesutul grasos, piele sau muschii scheletici.

Desi la inceput a existat convingerea ca celulele stem adulte se pot transforma doar in celule ale tesutului din care provin, in practica s-a demonstrat ca ele pot genera si alte tipuri de tesuturi (proprietate care se numeste transdiferentiere sau plasticitate). Este remarcabil ca, intr-un mediu de crestere optim, celulele stem obtinute din sangele cordonului ombilical si din maduva osoasa  au o capacitate de diferentiere mult mai mare decat cele provenind din alte tesuturi (inclusiv transdiferentiere/plasticitate).

Recoltarea si stocarea celulelor stem adulte obtinute din sangele cordonului ombilical este din punct de vedere etic acceptabila, deoarece acestea sunt extrase din cordonul ombilical al unui copil deja nascut

separator vertical dungat albastru

Celulele stem embrionare sunt celule pluripotente (pot da nastere oricarui tip de celule).

Celulele stem embrionare reprezinta precursorii din embrion din care se vor dezvolta toate celulele din organism. Aceste celule timpurii au potentialul de a da nastere unui organism de sine statator.

Celulele stem embrionare au avantajul ca se pot utiliza teoretic pentru orice fel de tesut, si sunt mai bine tolerate de catre organismul primitor. Aceste celule sunt recoltate din embrioni aflati in diferite stadii de evolutie, acesta fiind si motivul pentru care utilizarea lor este limitata din considerente etice.

In Germania, cercetarea pe celule stem embrionare este permisa doar cu foarte mari restrictii, deoarece este necesara distrugerea embrionului uman aflat intr-o faza timpurie. De aceea cercetarea pe celule stem embrionare este foarte controversata din punct de vedere etic, iar posibilitatea de utilizare in terapeutica a acestor celule este discutabila.Nici Baby Stem, nici Seracell nu sunt implicate in domeniul cercetarii sau utilizarii celulelor stem embrionare

imagine slide

Modalitati de recoltare a celulelor stem

In peste 85% din numarul de nasteri, sangele din cordonul ombilical care contine valoroasele celule stem este pur si simplu aruncat dupa nastere.
Baby Stem considera ca acest fapt constituie o risipa a sanselor oferite de medicina de a recurge cu succes in viitor
la eventualele tratamente prin transplanturi cu celule stem.


Celule
stem
adulte

recoltare din
maduva osoasa

recoltare din
sangele
periferic

Recoltare din sangele cordonului ombilical

Punctie osoasa:
interventie chirurgicala inconfortabila cu posibile complicatii

Obtinerea de celule
stem din sangele unui
adult este un procedeu deosebit de laborios si costisitor

Recoltarea celulelor
stem din cordonul ombilical este un procedeu lipsit de riscuri si nedureros

Celulele stem din
sangele cordonului
ombilical au avantajul de a nu fi fost supuse la
influenta mediului inconjurator

In sangele cordonului
ombilical se gaseste un numar considerabil de celule stem tinere

Celulele stem din
sangele cordonului
ombilical au o capacitate foarte ridicata de multiplicare
imagine slide
Iată de ce stocăm sânge integral

sange integralseparare celulara

PLASMA

Ar putea trata hemofilia A si B, anumite forme de cancer sau ar putea fi folosita in terapia cu anticorpi monoclonali

CELULELE VSEL

Ar putea regenera celulele neuronale, muschiul cardiac sau celulele sanguine

CELULELE HSC
(celule stem hematopoietice)

Ar putea vindeca boli de sange precum leucemia, limfomul, limfomul Hodgkin, sau mielomul multiplu

PLASMA

Nu este inclusa

CELULELE VSEL

Nu sunt incluse

CELULELE HSC
(celule stem hematopoietice)

Ar putea vindeca boli de sange precum leucemia, limfomul, limfomul Hodgkin, sau mielomul multiplu

CELULELE MSC
(celule stem mezenchimale)

Ar putea trata bolile de inima, accidentele vasculare cerebrale, diabetul de tip 1 si 2, insuficienta hepatica, insuficienta renala,Alzheimerul, Parkinsonul, leziunile maduvei spinarii, leziunile cartilaginoase, arsurile sau scleroza multipla (scleroza in placi),sau ar putea regenera tesuturile osos, cartilaginos, muscular, adipos sau conjunctiv, maduva, tendoanele sau ligamentele

CELULELE MSC
(celule stem mezenchimale)

Nu sunt incluse
Stocarea sangelui integral presupune ca toate componentele sangelui sa fie pastrate, astfel existandposibilitatea unor tratamente inovatoare, spre deosebire de cazul separarii celulare inainte de crioprezervare,cand sunt pastrate doar celulele stem hematopoietice, pierzand astfel oportunitatile medicale oferitede componentele eliminate


Preturile pachetelor de celule stem


Aveti la dispozitie 3 pachete special create pentru parintii care doresc sa sigure copilului cea mai buna ingrijire pe toata durata vietii, inca de la nastere.

Astfel, va propunem pachetul Baby stem SILVER, care include kit-ul de recoltare, recoltarea sangelui din cordonul ombilical, recoltarea sangelui matern, transportul kit-ului de recoltare, analize complexe ale sangelui matern, analiza celulelor stem, stocarea in laboratoarele Seracell si pregatirea probei inaintea tratamentului. Toate acestea sunt disponibile la pretul de 998 euro, cu o taxa anuala de stocare in valoare de 69 euro.

Al doilea pachet, Baby stem GOLD, costa 1689 euro, insa include beneficiul de stocare a celulelor in laboratoarele Seracell pentru 20 de ani. Aceasta va ofera siguranta ca pe parcursul urmatoarelor doua decade sa folositi oricand celulele pastrate in siguranta in laboratoarele noastre.

Cel de-al treilea pachet, Baby stem PLATINUM, include aceleasi avantaje, insa pastreaza celulele stem pentru 40 de ani in laboratoarele Seracell din Germania. Acesta vine la pretul de 2098 euro, fara taxe suplimentare.

Mai mult, intrucat specialistii Baby Stem isi doresc ca parintii sa faca alegerea potrivita pentru nou-nascut, va propun achizitionarea oricarui pachet preferat in pana la 31 de rate egale ori plata lui integrala, in functie de posibilitatile dumneavoastra. Pentru un plus de siguranta, plata se realizeaza doar dupa primirea certificatului de stocare emis de laborator.