Beneficiile mierii de albine în timpul sarcinii

Mierea de albine în timpul sarcinii nu este doar un aliment 100% sigur pentru femeile gravide, medicii recomandând consumul de miere datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătatea organismului, fiind recomandată atât ca ingredient în gustări, cât și ca remediu natural.

Dacă te-ai întrebat de ce este atât de recomandată mierea în sarcină, Baby Stem a pregătit pentru tine o listă de beneficii pe care le aduce consumul acestui aliment pentru mămicile însărcinate.

  •         Reduce grețurile matinale

Combinația sucului produs de o rădăcină de ghimbir amestecată cu câteva picături dintr-o linguriță de miere este un remediu care îți îmbunătățește starea și reduce grețurile din timpul sarcinii.

 

  •         Ameliorează gripa și tusea

Starea de rău resimțită în primele etape ale instalării răcelei în corpul tău poate fi rapid combătută prin administarea de miere de albine în sarcină. Este recomandat să amesteci o linguriță de miere de albine cu o linguriță de scorțișoară, iar administrarea acestui leac naturist de două ori pe zi este recomandat până la ameliorarea stării de răceală.

Dacă te doare în gât optează pentru gargara cu apă sărată – aceasta va diminua durerile, umflăturile, eliminând mucusul şi calmând senzaţia de iritare. În apa cu sare este recomandat să adaugi şi o linguriţă de miere.

 

  •         Reprezinta un antibiotic natural

Mierea, un aliat de nădejde împotriva infecțiilor bacteriene, reprezintă un antibiotic natural care poate duce chiar și la combaterea răcelei, amestecul de miere cu lămâie fiind unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste. Administrarea acestui mix este recomandat să nu depășească mai mult de două lingurițe pe zi.

 

  •         Energizant natural

Fiind un produs natural compus în principal din fructoză, glucoză și alte zaharuri, consumul de miere reprezintă o adevărată comoară pentru o perioadă atât de somnolentă și obositoare, precum este sarcina.

Fiind o importantă sursă naturală de glucide, redau corpului  energia necesară, ajutând la creșterea, rezistența și performanța acestuia, glucoza pe care mierea o conține este absorbită imediat în organism și oferă un impuls de energie și vitalitate.

 

  •         Ajută la digestie

Mierea are în conținut enzime sănătoase, care facilitează digestia. De altfel, este recomandat consumul înaintea micului a unui pahar cu apă amestecat cu o lingură de miere, ajutând la atenuarea disconfortului produs de arsurile stomacale.

Mierea reprezintă un aliat puternic pentru sistemul imunitar datorită conținutului de antioxidanți și al proprietăților antibacteriene, care sunt benefice pentru îmbunătățirea stării de sănătate a sistemului digestiv,  luptând împotriva bolilor și a gripei. Consumul de miere de albine în sarcină este recomandat, însă pe perioada sarcinii trebuie să fie consumată cu precauție. Acest lucru este indicat din cauza faptului că mierea are un conținut crescut de spori bacterieni, precum toxina botulinică și alte toxine care pot fi dăunătoare organismului nedezvoltat al bebelușului, contaminarea sporilor fiind posibilă la un procent de 10% din miere.

Dacă ești părinte este normal să îți dorești ce este mai bun pentru bebelușul tău, iar sănătatea primează. Oferă-i o șansă în plus micuțului tău prin recoltarea de celule stem din cordonul ombilical la naștere. 

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022