Oboseala în sarcină. Află și tu cum să scapi de ea!

Sarcina este o perioadă minunată, dar și dificilă, în același timp. Oboseala este unul dintre simptomele specifice sarcinii, astfel încât toate gravidele experimentează momente de somn prelungit și o stare de oboseală frecventă.

Grija față de cel mic se vede în lucruri mici, cum ar fi dedicarea momentelor pentru odihnă, în alegerea unui stil de viață sănătos, dar și în recoltarea de celule stem la naștere, pentru a-i asigura celui mic un viitor lipsit de probleme medicale grave. Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde.

Sarcina și oboseala

Oboseala este un aspect des întâlnit in sarcină și se instalează mai ales în primul trimestru, însă, în multe cazuri apare și în cel de-al treilea trimestru de sarcină. În aceste momente, gravidele își pierd din tonus și devin lipsite de energie și de chef de viață. Vestea bună este că oboseala poate fi combătută cu ajutorul unei diete sănătoase și a unor exerciții fizice, permise în sarcină.

Care este dieta ideală pentru  viitoarele mămici?

Gravidele ar trebui să acorde o atenție deosebită alimentației, dacă își doresc să aibă energie pentru întreaga zi. Astfel, sunt indicate alimentele bogate nutritiv, precum fructele sau legumele și mai puține alimente procesate sau pâinea albă.

Ce exerciții pot face gravidele?

Antrenamentul de zi cu zi este foarte important, deoarece ajută la tonifierea mușchilor și la instalarea unei stări permanente de bine. Astfel, gravidele pot alege să se plimbe, câte 20 de minute pe zi sau să facă exerciții simple, dimineața și cu câteva minute înainte de culcare, pentru a avea un somn odihnitor.

Cafea, în timpul sarcinii?

Cofeina, indiferent dacă vorbim despre cafea sau despre alte băuturi care o au în compoziție, ar trebui evitată, în perioada de  sarcină. Chiar și în acest caz, Colegiul American de Obstretică și Ginecologie a ajuns la concluzia că un consul moderat de cofeină – sub 200 de miligrame pe zi, nu va afecta sarcina și nu va conduce către existența unui posibil avort spontan.

Stările de oboseală sunt absolut normale în timpul sarcinii, însă vizitele regulate a medicul ginecolog nu ar trebui neglijate, întrucât pe parcursul sarcinii pot apărea diverse schimbări, care ar trebui monitorizate.

Recoltarea de celule stem oferă părinților garanția că cel mic nu va avea probleme medicale grave, deoarece tratează peste 85 de boli grave.

Baby Stem este partener Seracell, banca de celule stem care dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, datorită profesionalismului echipei medicale, dar și a dotărilor exemplare de care dispune.

Seracell dispune de patru laboratoare extrem de bine echipate, dar și de două camere sterile atent dotate cu aparate de aer condiționat care să asigure condițiile necesare prelucrării și depozitării celulelor stem.

Baby Stem oferă servicii de înaltă calitate de prelucrare și depozitare a celulelor stem, în colaborare cu banca de celule stem Seracell. Pentru mai multe informații vizitați-ne site-ul www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022