Oboseala în sarcină. Află și tu cum să scapi de ea!

Sarcina este o perioadă minunată, dar și dificilă, în același timp. Oboseala este unul dintre simptomele specifice sarcinii, astfel încât toate gravidele experimentează momente de somn prelungit și o stare de oboseală frecventă.

Grija față de cel mic se vede în lucruri mici, cum ar fi dedicarea momentelor pentru odihnă, în alegerea unui stil de viață sănătos, dar și în recoltarea de celule stem la naștere, pentru a-i asigura celui mic un viitor lipsit de probleme medicale grave. Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde.

Sarcina și oboseala

Oboseala este un aspect des întâlnit in sarcină și se instalează mai ales în primul trimestru, însă, în multe cazuri apare și în cel de-al treilea trimestru de sarcină. În aceste momente, gravidele își pierd din tonus și devin lipsite de energie și de chef de viață. Vestea bună este că oboseala poate fi combătută cu ajutorul unei diete sănătoase și a unor exerciții fizice, permise în sarcină.

Care este dieta ideală pentru  viitoarele mămici?

Gravidele ar trebui să acorde o atenție deosebită alimentației, dacă își doresc să aibă energie pentru întreaga zi. Astfel, sunt indicate alimentele bogate nutritiv, precum fructele sau legumele și mai puține alimente procesate sau pâinea albă.

Ce exerciții pot face gravidele?

Antrenamentul de zi cu zi este foarte important, deoarece ajută la tonifierea mușchilor și la instalarea unei stări permanente de bine. Astfel, gravidele pot alege să se plimbe, câte 20 de minute pe zi sau să facă exerciții simple, dimineața și cu câteva minute înainte de culcare, pentru a avea un somn odihnitor.

Cafea, în timpul sarcinii?

Cofeina, indiferent dacă vorbim despre cafea sau despre alte băuturi care o au în compoziție, ar trebui evitată, în perioada de  sarcină. Chiar și în acest caz, Colegiul American de Obstretică și Ginecologie a ajuns la concluzia că un consul moderat de cofeină – sub 200 de miligrame pe zi, nu va afecta sarcina și nu va conduce către existența unui posibil avort spontan.

Stările de oboseală sunt absolut normale în timpul sarcinii, însă vizitele regulate a medicul ginecolog nu ar trebui neglijate, întrucât pe parcursul sarcinii pot apărea diverse schimbări, care ar trebui monitorizate.

Recoltarea de celule stem oferă părinților garanția că cel mic nu va avea probleme medicale grave, deoarece tratează peste 85 de boli grave.

Baby Stem este partener Seracell, banca de celule stem care dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, datorită profesionalismului echipei medicale, dar și a dotărilor exemplare de care dispune.

Seracell dispune de patru laboratoare extrem de bine echipate, dar și de două camere sterile atent dotate cu aparate de aer condiționat care să asigure condițiile necesare prelucrării și depozitării celulelor stem.

Baby Stem oferă servicii de înaltă calitate de prelucrare și depozitare a celulelor stem, în colaborare cu banca de celule stem Seracell. Pentru mai multe informații vizitați-ne site-ul www.babystem.ro.

Nota pentru Oboseala în sarcină. Află și tu cum să scapi de ea!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile