2 efecte pe care le are paracetamolul în timpul sarcinii

Acetaminofenul, foarte cunoscut de toată lumea sub denumirea de Paracetamol, a creat nenumărate controverse în rândul femeilor însărcinate. În timp ce o parte dintre medici sunt de părere că paracetamolul în sarcina este un medicament fără efecte secundare, atunci când este administrat cu măsură, o altă parte a specialiştilor susţin că pune în pericol sănătatea fătului.

Este sau nu paracetamolul în sarcina un medicament sigur de administrat?

Ştim că te îngrijorează viitorul şi sănătatea copilului tău, de aceea recoltarea de celule stem la naștere, va asigura în viitorului bebelușului o viață liniștită, fără probleme medicale grave, întrucât acestea tratează peste 85 de boli grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Paracetamolul este un medicament la care se apelează aproape tot timpul, foarte multă lume fiind de părere că este util atât în tratarea durerilor, cât şi în reducerea febrei. Din acest motiv, este tentant ca la cea mai mică durere sau problemă de sănătate se apelează la acest medicament, paracetamolul în sarcină fiind printre puţinele medicamente cu acţiune calmantă sau antipiretică considerate sigure în această perioadă.

Riscuri asociate folosirii paracetamolului în timpul sarcinii

Primul efect negativ, potrivit unui studiu My Health News Daily, paracetamolul în sarcină prezintă un risc cu 21% mai mare să nască copii care suferă de astm sau probleme respiratorii. Se pare că administrarea acestui medicament în timpul sarcin contribuie la creşterea stresului oxidativ din plămâni, care conduce la apariţia unor probleme de respiraţie ale copilului.

Al doilea efect pe care îl are paracetamolul în sarcina , potrivit altor cercetări, în special prin asocierea lui cu aspirină, în al doilea trimestru de sarcină, creşte riscul de criptorhidie sau testicul necoborat în scrot la băieţei. Această boală se poate corecta după naştere. Cu toate acestea, dacă este nediagnosticată exista riscul pentru copil să sufere de infertilitate şi chiar de cancer.

Riscurile rezultate în urma studiilor nu au fost încă dovedite, aşadar nu exista încă nicio certitudine care să ateste legătura dintre paracetamolul în sarcina şi apariţia astmului sau a criptorhidiei la copii. Cu toate acestea, medicii nu recomandă administrarea unor pastile considerate nesigure în sarcina, în absenţa supravegherii unui medic, deoarece prezintă riscul de a ajuta la apariţia problemelor şi complicaţiilor.

BabyStem pune la dispoziţia părinţilor servicii complete de recoltare şi stocare celule stem la standarde înalte, prin parteneriatul cu banca numărul unu de celule stem din Germania, Seracell. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.babystem.ro

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022