Acetaminofenul, foarte cunoscut de toată lumea sub denumirea de Paracetamol, a creat nenumărate controverse în rândul femeilor însărcinate. În timp ce o parte dintre medici sunt de părere că paracetamolul în sarcina este un medicament fără efecte secundare, atunci când este administrat cu măsură, o altă parte a specialiştilor susţin că pune în pericol sănătatea fătului.

Este sau nu paracetamolul în sarcina un medicament sigur de administrat?

Ştim că te îngrijorează viitorul şi sănătatea copilului tău, de aceea recoltarea de celule stem la naștere, va asigura în viitorului bebelușului o viață liniștită, fără probleme medicale grave, întrucât acestea tratează peste 85 de boli grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Paracetamolul este un medicament la care se apelează aproape tot timpul, foarte multă lume fiind de părere că este util atât în tratarea durerilor, cât şi în reducerea febrei. Din acest motiv, este tentant ca la cea mai mică durere sau problemă de sănătate se apelează la acest medicament, paracetamolul în sarcină fiind printre puţinele medicamente cu acţiune calmantă sau antipiretică considerate sigure în această perioadă.

Riscuri asociate folosirii paracetamolului în timpul sarcinii

Primul efect negativ, potrivit unui studiu My Health News Daily, paracetamolul în sarcină prezintă un risc cu 21% mai mare să nască copii care suferă de astm sau probleme respiratorii. Se pare că administrarea acestui medicament în timpul sarcin contribuie la creşterea stresului oxidativ din plămâni, care conduce la apariţia unor probleme de respiraţie ale copilului.

Al doilea efect pe care îl are paracetamolul în sarcina , potrivit altor cercetări, în se periculos sa folosesc paracetamolul in sarcinapecial prin asocierea lui cu aspirină, în al doilea trimestru de sarcină, creşte riscul de criptorhidie sau testicul necoborat în scrot la băieţei. Această boală se poate corecta după naştere. Cu toate acestea, dacă este nediagnosticată exista riscul pentru copil să sufere de infertilitate şi chiar de cancer.

Riscurile rezultate în urma studiilor nu au fost încă dovedite, aşadar nu exista încă nicio certitudine care să ateste legătura dintre paracetamolul în sarcina şi apariţia astmului sau a criptorhidiei la copii. Cu toate acestea, medicii nu recomandă administrarea unor pastile considerate nesigure în sarcina, în absenţa supravegherii unui medic, deoarece prezintă riscul de a ajuta la apariţia problemelor şi complicaţiilor.

BabyStem pune la dispoziţia părinţilor servicii complete de recoltare şi stocare celule stem la standarde înalte, prin parteneriatul cu banca numărul unu de celule stem din Germania, Seracell. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.babystem.ro

 Nota pentru 2 efecte pe care le are paracetamolul în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile