2 efecte pe care le are paracetamolul în timpul sarcinii

Acetaminofenul, foarte cunoscut de toată lumea sub denumirea de Paracetamol, a creat nenumărate controverse în rândul femeilor însărcinate. În timp ce o parte dintre medici sunt de părere că paracetamolul în sarcina este un medicament fără efecte secundare, atunci când este administrat cu măsură, o altă parte a specialiştilor susţin că pune în pericol sănătatea fătului.

Este sau nu paracetamolul în sarcina un medicament sigur de administrat?

Ştim că te îngrijorează viitorul şi sănătatea copilului tău, de aceea recoltarea de celule stem la naștere, va asigura în viitorului bebelușului o viață liniștită, fără probleme medicale grave, întrucât acestea tratează peste 85 de boli grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Paracetamolul este un medicament la care se apelează aproape tot timpul, foarte multă lume fiind de părere că este util atât în tratarea durerilor, cât şi în reducerea febrei. Din acest motiv, este tentant ca la cea mai mică durere sau problemă de sănătate se apelează la acest medicament, paracetamolul în sarcină fiind printre puţinele medicamente cu acţiune calmantă sau antipiretică considerate sigure în această perioadă.

Riscuri asociate folosirii paracetamolului în timpul sarcinii

Primul efect negativ, potrivit unui studiu My Health News Daily, paracetamolul în sarcină prezintă un risc cu 21% mai mare să nască copii care suferă de astm sau probleme respiratorii. Se pare că administrarea acestui medicament în timpul sarcin contribuie la creşterea stresului oxidativ din plămâni, care conduce la apariţia unor probleme de respiraţie ale copilului.

Al doilea efect pe care îl are paracetamolul în sarcina , potrivit altor cercetări, în se periculos sa folosesc paracetamolul in sarcinapecial prin asocierea lui cu aspirină, în al doilea trimestru de sarcină, creşte riscul de criptorhidie sau testicul necoborat în scrot la băieţei. Această boală se poate corecta după naştere. Cu toate acestea, dacă este nediagnosticată exista riscul pentru copil să sufere de infertilitate şi chiar de cancer.

Riscurile rezultate în urma studiilor nu au fost încă dovedite, aşadar nu exista încă nicio certitudine care să ateste legătura dintre paracetamolul în sarcina şi apariţia astmului sau a criptorhidiei la copii. Cu toate acestea, medicii nu recomandă administrarea unor pastile considerate nesigure în sarcina, în absenţa supravegherii unui medic, deoarece prezintă riscul de a ajuta la apariţia problemelor şi complicaţiilor.

BabyStem pune la dispoziţia părinţilor servicii complete de recoltare şi stocare celule stem la standarde înalte, prin parteneriatul cu banca numărul unu de celule stem din Germania, Seracell. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.babystem.ro

 

Nota pentru 2 efecte pe care le are paracetamolul în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile