Săptămâna 35 de Sarcină


Săptămâna 35 de Sarcină

Ai ajuns deja la săptămână 35 de sarcină? Se apropie ziua când vei face cunoştinţă cu fiul sau fiica ta, aşa că este mai bine să te concentrezi pe acel moment, şi nu pe ceea ce se va întâmpla până ajungi în acel în moment. Pentru că bebe se face din ce în ce mai mare, simţi că ţi-a ocupat tot corpul, simţi cum îţi împinge toate organele.

Înainte să rămâi însărcinată, uterul tău era o mingiuţă cât pumnul tău, ascuns în spatele pelvisului, acum este cât un pepene şi se întinde până în dreptul coastelor. În acest moment al sarcinii aproximativ 1/6 din totalul sângelui din organism este concentrat pe vasele de sânge din jurul uterului. Începând de acum vei vizita medicul în fiecare săptămână, rugându-te de fiecare dată să îţi spună când vei naşte.

Au mai trecut şapte zile şi ai ajuns în săptămâna 35 de sarcină, ceea ce înseamnă că cel mic ar trebui să cântărească aproape 2400 g şi să măsoare aproximativ 46 cm ! În toată perioada care urmează, el va continua să se îngraşe, datorită faptului că stratul de grăsime oferă protecţie şi căldura în primele săptămâni de viaţă.El va căpăta puteri pe zi ce trece, astfel încât, atunci când se va naşte, va fi înarmat cu tot ce îi trebuie pentur a creşte mare şi sănătos.

La 46 cm și 2300 g, cel mic este de mărimea unui coș pentru picnic. Poate ideea unei după-amiezi la marginea pădurii nu te mai încântă acum când mergi la toaletă din ce în ce mai des, însă aerul proaspăt ajută și el la buna dezvoltare a micuțului tău.

Viitoarea mămică trebuie în continuare să respecte toate recomandările făcute anterior. Mai ales trebuie să respectați dieta, mai ales că acum copilașul crește și mai repede, iar uterul devine tot mai strâmt pentru el. Luați 6-7 mese pe zi, cu porții micuțe. E nevoie de mai multă odihnă în perioada menționată. Încercați să faceți sistematic exerciții fizice ușoare, pentru a pune sângele în mișcare.

Iarăși revine nevoia accentuată de a merge mai des la toaletă, din cauza presiunii asupra vezicii urinare. Încercați să beți mai puține lichide. Este perioada potrivită să vă luați concediul de materinitate, dacă nu ați făcut-o încă.  În acest moment uterul se află la încălțimea de 15 cm de-asupra ombilicului.

Se întețesc contracțiile, care durează nu mai mult de 2 minute. Dacă aceste contracții se intensifică și durează mai mult ca timp este posibil să fi venit timpul să nașteți.

Evitați plimbările lungi, nu stați în aceeași poziție mai mult de 15-20 minute. Când simțiți durere în zona spatelui încercați să faceți ușoare mișcări circulare cu șoldurile.

În această perioadă copilașul cântărește aproximativ 2500 grame și are aproximativ 47 cm.

Stabiliți ziua de consultație la spital, discutați cu viitorul tătic despre naștere, el s-ar putea să aibă emoții și mai mari și trebuie să se pregătească moral de ceea ce urmează.

Baby Stem, partener Seracell în România, este alături de tine inca din prima zi a bebelusului si până în ultima zi de sarcină și îți oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem la standarde înalte. Baby Stem îți pune la dispoziție un kit de recoltare și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, accesează site-ul www.babystem.ro

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022