Săptămâna 35 de Sarcină


Săptămâna 35 de Sarcină

Ai ajuns deja la săptămână 35 de sarcină? Se apropie ziua când vei face cunoştinţă cu fiul sau fiica ta, aşa că este mai bine să te concentrezi pe acel moment, şi nu pe ceea ce se va întâmpla până ajungi în acel în moment. Pentru că bebe se face din ce în ce mai mare, simţi că ţi-a ocupat tot corpul, simţi cum îţi împinge toate organele.

Înainte să rămâi însărcinată, uterul tău era o mingiuţă cât pumnul tău, ascuns în spatele pelvisului, acum este cât un pepene şi se întinde până în dreptul coastelor. În acest moment al sarcinii aproximativ 1/6 din totalul sângelui din organism este concentrat pe vasele de sânge din jurul uterului. Începând de acum vei vizita medicul în fiecare săptămână, rugându-te de fiecare dată să îţi spună când vei naşte.

Au mai trecut şapte zile şi ai ajuns în săptămâna 35 de sarcină, ceea ce înseamnă că cel mic ar trebui să cântărească aproape 2400 g şi să măsoare aproximativ 46 cm ! În toată perioada care urmează, el va continua să se îngraşe, datorită faptului că stratul de grăsime oferă protecţie şi căldura în primele săptămâni de viaţă.El va căpăta puteri pe zi ce trece, astfel încât, atunci când se va naşte, va fi înarmat cu tot ce îi trebuie pentur a creşte mare şi sănătos.

La 46 cm și 2300 g, cel mic este de mărimea unui coș pentru picnic. Poate ideea unei după-amiezi la marginea pădurii nu te mai încântă acum când mergi la toaletă din ce în ce mai des, însă aerul proaspăt ajută și el la buna dezvoltare a micuțului tău.

Viitoarea mămică trebuie în continuare să respecte toate recomandările făcute anterior. Mai ales trebuie să respectați dieta, mai ales că acum copilașul crește și mai repede, iar uterul devine tot mai strâmt pentru el. Luați 6-7 mese pe zi, cu porții micuțe. E nevoie de mai multă odihnă în perioada menționată. Încercați să faceți sistematic exerciții fizice ușoare, pentru a pune sângele în mișcare.

Iarăși revine nevoia accentuată de a merge mai des la toaletă, din cauza presiunii asupra vezicii urinare. Încercați să beți mai puține lichide. Este perioada potrivită să vă luați concediul de materinitate, dacă nu ați făcut-o încă.  În acest moment uterul se află la încălțimea de 15 cm de-asupra ombilicului.

Se întețesc contracțiile, care durează nu mai mult de 2 minute. Dacă aceste contracții se intensifică și durează mai mult ca timp este posibil să fi venit timpul să nașteți.

Evitați plimbările lungi, nu stați în aceeași poziție mai mult de 15-20 minute. Când simțiți durere în zona spatelui încercați să faceți ușoare mișcări circulare cu șoldurile.

În această perioadă copilașul cântărește aproximativ 2500 grame și are aproximativ 47 cm.

Stabiliți ziua de consultație la spital, discutați cu viitorul tătic despre naștere, el s-ar putea să aibă emoții și mai mari și trebuie să se pregătească moral de ceea ce urmează.

Baby Stem, partener Seracell în România, este alături de tine inca din prima zi a bebelusului si până în ultima zi de sarcină și îți oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem la standarde înalte. Baby Stem îți pune la dispoziție un kit de recoltare și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, accesează site-ul www.babystem.ro

Nota pentru Săptămâna 35 de Sarcină: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile