Triplul test – Analiza medicală prenatală pentru GRAVIDE

Triplul test este considerat ca fiind o continuare a Dublului Test, efectuat în primul trimestru de sarcină. Cu ajutorul acestei triple testări ni se pot evalua riscurile că bebeluşul nostru să dezvolte o afecţiune de tipul: spina bifidă, sindromului Down (trisomia 21) sau sindromului Edwards (trisomia 18). Însă, aceste teste nu depistează efectiv afecțiunea, ci doar probabilitatea de a o avea.

Când se face?

Triplul test se efectuează în intervalul săptămânilor 15-20 de sarcină. Acesta are rezultate optime în săptămânile 16-18, mămicile însărcinate putând fi testate printr-o simplă analiza de sânge cunoscută sub numele de Triplu test, sau testare triplu marker sau screening prenatal de trimestrul II. Este efectuat în combinaţie cu ecografia în al doilea trimestru de sarcină.

De ce este recomandat să se facă Triplul Test?

În eventualitatea depistării unor probleme grave se poate ajunge la un avort terapeutic, dacă viitorii părinţi doresc. Deşi investigaţia este recomandată în mod deosebit anumitor categorii de gravide, ea este recomandată tuturor gravidelor.

Investigaţia este nedureroasă pentru mama sau copil, informaţiile pe care le oferă despre sănătatea fătului sunt foarte preţioase, iar costul nu este mare.

Posibile malformaţii în sarcină

Poartă denumirea de tripu test doarece se testeaza trei niveluri biocgimice din sange. Dacă valorile nu corespund parametrilor normali, mămica trebuie să recurgă la investigații mai amănunțite.

Un rezultat pozitiv la acest test nu rezultă neapărat că bebelușul are efectic o anomalie, ci că are un grad crescut de probabilitate. Prin acest tripul test se investighează sindromul Down și sindromul Edwards.

Este Triplul Test suficient?

Nu toate anomaliile fetale pot fi depistate cu ajutorul triplului test. Din păcate, majoritatea problemelor nu pot fi depistate cu acest text, deoarece abia după săptămâna 20, se poate indentifica o anomalie la celelalte sisteme, in afara de cel nervos.

 Cât de sigur este Triplul Test?

Siguranţa testului este de cel mult 80%. Gravidele peste 35 de ani trebuie să apeleze la investigații suplimentare deoarece uneori, testul poate da greș.

Ai grijă de sănătatea bebelușului tău încă din primele zile de viață și apelează la măsurile de precauție pentru că cel mic să fie în siguranță! Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează babystem.ro

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022