Triplul test – Analiza medicală prenatală pentru GRAVIDE

Triplul test este considerat ca fiind o continuare a Dublului Test, efectuat în primul trimestru de sarcină. Cu ajutorul acestei triple testări ni se pot evalua riscurile că bebeluşul nostru să dezvolte o afecţiune de tipul: spina bifidă, sindromului Down (trisomia 21) sau sindromului Edwards (trisomia 18). Însă, aceste teste nu depistează efectiv afecțiunea, ci doar probabilitatea de a o avea.

Când se face?

Triplul test se efectuează în intervalul săptămânilor 15-20 de sarcină. Acesta are rezultate optime în săptămânile 16-18, mămicile însărcinate putând fi testate printr-o simplă analiza de sânge cunoscută sub numele de Triplu test, sau testare triplu marker sau screening prenatal de trimestrul II. Este efectuat în combinaţie cu ecografia în al doilea trimestru de sarcină.

De ce este recomandat să se facă Triplul Test?

În eventualitatea depistării unor probleme grave se poate ajunge la un avort terapeutic, dacă viitorii părinţi doresc. Deşi investigaţia este recomandată în mod deosebit anumitor categorii de gravide, ea este recomandată tuturor gravidelor.

Investigaţia este nedureroasă pentru mama sau copil, informaţiile pe care le oferă despre sănătatea fătului sunt foarte preţioase, iar costul nu este mare.

Posibile malformaţii în sarcină

Poartă denumirea de tripu test doarece se testeaza trei niveluri biocgimice din sange. Dacă valorile nu corespund parametrilor normali, mămica trebuie să recurgă la investigații mai amănunțite.

Un rezultat pozitiv la acest test nu rezultă neapărat că bebelușul are efectic o anomalie, ci că are un grad crescut de probabilitate. Prin acest tripul test se investighează sindromul Down și sindromul Edwards.

Este Triplul Test suficient?

Nu toate anomaliile fetale pot fi depistate cu ajutorul triplului test. Din păcate, majoritatea problemelor nu pot fi depistate cu acest text, deoarece abia după săptămâna 20, se poate indentifica o anomalie la celelalte sisteme, in afara de cel nervos.

 Cât de sigur este Triplul Test?

Siguranţa testului este de cel mult 80%. Gravidele peste 35 de ani trebuie să apeleze la investigații suplimentare deoarece uneori, testul poate da greș.

Triplul-test-300x200Ai grijă de sănătatea bebelușului tău încă din primele zile de viață și apelează la măsurile de precauție pentru că cel mic să fie în siguranță! Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează babystem.ro

Nota pentru Triplul test – Analiza medicală prenatală pentru GRAVIDE: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile