Cum te poți juca alături de cel mic?

Jocurile îi ajută pe cei mici să își descopere corpurile și să învețe mai multe despre lumea care îi înconjoară.  Multe dintre interacțiunile pe care le aveți cu bebelușul sunt forme subtile de joc.

Noi, cei de la Babystem, știm cât de mult vă iubiți micuții, de aceea vă punem la dispoziţie servicii de recoltare şi de stocare a celulelor stem la cele mai înalte standarde, pentru ca bebelușul să beneficieze de o viaţă frumoasă şi lipsită de griji.

Cum mă pot juca alături de bebelușul meu?

Este esențial să îi atrageți atenția copilului cu un joc pe podea sau în pătuț, în special prin plasarea bebelușului pe burtă.

Nu este niciodată prea devreme să începeți să îi citiți bebelușului. Cei mici iubesc poveștile.

Bebelușii învață și se dezvoltă rapid în primul an. Jucăriile și muzica pot contribui la stimularea dezvoltării lor.

Jucatul pe podea

Puteți începe să vă lăsați copilul să stea pe burtă în primele săptămâni. Acest lucru îl va ajuta să își dezvolte controlul capului, puterea corpului și capacitatea de a se târâ.

Statul pe burtica este primul pas care trebuie efectuat pentru initierea mersului de-a bușilea si este una din pozițiile mai puțin îndrăgite de copilul mic (majoritatea copiilor mici preferă însă această poziţie pentru somn). Aşezarea copilului pe pieptul mamei sau pe abdomenul acesteia (burtă pe burtă), este destul de uşor de acceptată de acesta.

Interacțiunile clasice

Pentru copii, jocul face parte din activitățile de zi cu zi, cum ar fi schimbările de scutece, orele de masă și timpul pentru băița de seară. Cu cât interacționați mai mult cu bebelușul, cu atât copilul învață mai mult.

De la o vârstă fragedă, copiii răspund activ părinților lor, urmărind fețele, ascultând vocile, zâmbind și scoțând tot felul de sunete. La această vârstă, jocul bebelușului este centrat pe ceea ce faci, pe cântece și rime cunoscute; Atingeți bebelușul și priviți impreună imagini colorate, povestindu-i istorioare haioase.

Pe măsură ce copilul crește, el descoperă obiecte care se agită, scot sunete sau se rostogolesc. Se va bucura să învețe să își coordoneze ochii, mâinile și picioarele și să aducă tot felul de obiecte la gură cu ajutorul mâinilor.

Importanța cititului la bebeluși

Cu cât îi vei citi mai mult, cu atât va învăța mai multe cuvinte într-un timp mai scurt.

Cititul poveștilor reprezintă una dintre activitățile de întărirea a coeziunii dintre mama și bebe, pe care o poți fructifica pentru mult timp de acum încolo. Așadar, cititul cu voce tare pentru micuțul tău îi poate aduce multe beneficii, pentru că: îl învață despre comunicare; introduce într-un mod distractiv concepte precum numerele, literele, culorile și imaginile, care îi vor stimula curiozitatea; îi formează abilitatile de ascultare, memorie și vocabularul; îl învață despre lumea care îl înconjoară.

Muzica

Gândeşte-te cât de bine îţi face ţie muzică, iar bebeluşul nu este o excepţie. Dovadă cântecele de leagăn au un efect garantat în ceea ce priveşte liniştirea bebeluşului. Chiar dacă ţi se pare puţin credibil, muzica poate contribui la dezvoltarea copiilor născuţi prematur, mai mult decât atât, dacă bebeluşul ascultă muzica atunci când sunteţi împreună aceasta îţi poate face bine şi ţie, te calmează şi te linişteşte dacă eşti obosită.

Există o multitudine de jocuri pe care cei mici vor fi mai mult decât încântaţi să le încerce, aşa cum tu ai o mulţime de modalităţi de a le arăta afecţiunea şi grija. Una dintre ele este recoltarea de celule stem, demers în care Baby Stem, partener unic Seracell în România, te poate ajuta. Seracell este banca numărul unu de celule stem din Germania şi printre puţinele bănci de celule stem ce au obţinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice. Află mai multe în secțiunea dedicată.

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022