Cum te poți juca alături de cel mic?

Jocurile îi ajută pe cei mici să își descopere corpurile și să învețe mai multe despre lumea care îi înconjoară.  Multe dintre interacțiunile pe care le aveți cu bebelușul sunt forme subtile de joc.

Noi, cei de la Babystem, știm cât de mult vă iubiți micuții, de aceea vă punem la dispoziţie servicii de recoltare şi de stocare a celulelor stem la cele mai înalte standarde, pentru ca bebelușul să beneficieze de o viaţă frumoasă şi lipsită de griji.

Cum mă pot juca alături de bebelușul meu?

Este esențial să îi atrageți atenția copilului cu un joc pe podea sau în pătuț, în special prin plasarea bebelușului pe burtă.

Nu este niciodată prea devreme să începeți să îi citiți bebelușului. Cei mici iubesc poveștile.

Bebelușii învață și se dezvoltă rapid în primul an. Jucăriile și muzica pot contribui la stimularea dezvoltării lor.

Jucatul pe podea

Puteți începe să vă lăsați copilul să stea pe burtă în primele săptămâni. Acest lucru îl va ajuta să își dezvolte controlul capului, puterea corpului și capacitatea de a se târâ.

Statul pe burtica este primul pas care trebuie efectuat pentru initierea mersului de-a bușilea si este una din pozițiile mai puțin îndrăgite de copilul mic (majoritatea copiilor mici preferă însă această poziţie pentru somn). Aşezarea copilului pe pieptul mamei sau pe abdomenul acesteia (burtă pe burtă), este destul de uşor de acceptată de acesta.

Interacțiunile clasice

Pentru copii, jocul face parte din activitățile de zi cu zi, cum ar fi schimbările de scutece, orele de masă și timpul pentru băița de seară. Cu cât interacționați mai mult cu bebelușul, cu atât copilul învață mai mult.

De la o vârstă fragedă, copiii răspund activ părinților lor, urmărind fețele, ascultând vocile, zâmbind și scoțând tot felul de sunete. La această vârstă, jocul bebelușului este centrat pe ceea ce faci, pe cântece și rime cunoscute; Atingeți bebelușul și priviți impreună imagini colorate, povestindu-i istorioare haioase.

Pe măsură ce copilul crește, el descoperă obiecte care se agită, scot sunete sau se rostogolesc. Se va bucura să învețe să își coordoneze ochii, mâinile și picioarele și să aducă tot felul de obiecte la gură cu ajutorul mâinilor.

Importanța cititului la bebeluși

Cu cât îi vei citi mai mult, cu atât va învăța mai multe cuvinte într-un timp mai scurt.

Cititul poveștilor reprezintă una dintre activitățile de întărirea a coeziunii dintre mama și bebe, pe care o poți fructifica pentru mult timp de acum încolo. Așadar, cititul cu voce tare pentru micuțul tău îi poate aduce multe beneficii, pentru că: îl învață despre comunicare; introduce într-un mod distractiv concepte precum numerele, literele, culorile și imaginile, care îi vor stimula curiozitatea; îi formează abilitatile de ascultare, memorie și vocabularul; îl învață despre lumea care îl înconjoară.

Muzica

Gândeşte-te cât de bine îţi face ţie muzică, iar bebeluşul nu este o excepţie. Dovadă cântecele de leagăn au un efect garantat în ceea ce priveşte liniştirea bebeluşului. Chiar dacă ţi se pare puţin credibil, muzica poate contribui la dezvoltarea copiilor născuţi prematur, mai mult decât atât, dacă bebeluşul ascultă muzica atunci când sunteţi împreună aceasta îţi poate face bine şi ţie, te calmează şi te linişteşte dacă eşti obosită.

Există o multitudine de jocuri pe care cei mici vor fi mai mult decât încântaţi să le încerce, aşa cum tu ai o mulţime de modalităţi de a le arăta afecţiunea şi grija. Una dintre ele este recoltarea de celule stem, demers în care Baby Stem, partener unic Seracell în România, te poate ajuta. Seracell este banca numărul unu de celule stem din Germania şi printre puţinele bănci de celule stem ce au obţinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice. Află mai multe în secțiunea dedicată.