Sfaturi care trebuie citite – prima săptămână alături de bebeluș

Prima săptămână de viață a copilului va reprezenta o serie de schimbări. Ca proaspătă mămică, veți începe să vă adaptați noului statut. E un moment de mare bucurie, dar totodată și de temeri imense! Este o perioadă destul de solicitantă, tocmai de aceea trebuie să cunoașteți toate aspectele primelor zile petrecute împreună.

Grija pentru copil presupune și un minim de asigurare pe care părinții o pot oferi pentru eventualele probleme ce pot apărea pe parcursul vieții celui mic. Recoltarea de celule stem este importantă pentru ca cel mic să ducă o viață frumoasă, presărată cu momente minunate. Baby Stem vine în ajutorul părinților și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la prețuri avantajoase.

Privarea de somn. Nou născuții trebuie hrăniți foarte des, și de aceea, nopților se vor consuma în acest mod.

Alăptarea. Trebuie să vă alăptați bebelușul de fiecare dată când acesta cere.

Schimbările corporale. La 3-5 zile după naștere, sânii mămicilor se vor umfla, fiind semnalizată creșterea volumul de lapte.  O mamă care alăptează poate reduce acest discomfort prin hrănirea frecventă a bebelușului, purtând un sutien potrivit și comfortabil, de susținere.

Este recomand, de asemenea, ca în primele 6 săptămâni mamele să nu depună efort și să nu ridice greutăți mai mare decât greutatea bebelușului lor.

Depresia post-natală. Deși aceste sentimente pot fi inspăimântătoare, ignorarea sau negarea poate duce chiar la înrăutățirea situației și la o depresie în toată regula. Există tot felul de terapii care includ consiliere individuală, terapie de grup și medicație. Depresia este un lucru real pentru care există ajutor!

Nevoia de ajutor. Primele două săptămâni sunt provocatoare atât fizic, cât și emoțional, și veți dori să vă înconjurați de oamenii pe care îi doriți să vă fie alături și care să vă asigure protecție și intimitate. Veți avea nevoie de ajutor pentru curățenie, gătit, spălat rufe, astfel încât să vă rămână timp și energie pe care să o folosiți în îngrijirea copilului și a dumneavoastră. Cel mai bun sfat pe care îl puteți primi este să acceptați ajutorul celor din jur, să luați mese regulate și să dormiți atunci când bebelușul doarme.

Recoltarea celulelor stem este o procedură care a luat naștere cu 25 de ani în urmă. De atunci și până în prezent, au fost realizate peste 40.000 de transplanturi, peste tot în lume. În prezent, există peste 198 de studii clinice care fac referire la utilizarea terapeutică și alte 100 de studii clinice care au rol de a investiga rolul terapeutic al celulelor stem. Celulele stem trebuie recoltate imediat după naștere, atât în cazul nașterilor naturale cât și în cazul nașterilor prin cezariană, fără niciun fel de riscuri. Procedura este una extrem de simplă, nu provoacă durere mamei sau noului născut și nu durează mai mult de trei minute. Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Pentru mai multe informaţii, accesaţi accesează secțiunea dedicată din site-ul nostru.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022