De ce sa stochezi membrana Amnion din placenta ta?

Stocarea tesutului placentar este o șansă mare pentru bebe, dar și pentru întreaga familie de a accesa potențialul incredibil al membranei amniotice existente în placenta.

De la începutul anilor 1900, membrana amniotică a fost utilizată pentru tratarea arsurilor, rănilor, ulcerelor și afecțiunilor oculare, datorită potențialului său terapeutic remarcabil ne așteptam acum să revoluționeze lumea medicinei convenționale.

Cells4Life se angajează să ofere bebelușului dumneavoastra cea mai bună probă posibilă, astfel încât să poată accesa numărul maxim de terapii viitoare.

Alegând să vă păstrați amnionul alături de sângele și tesutul cordonului ombilical, împreuna cu celulele placentare ale bebelușului, familia dumneavoastra va avea acces la cea mai largă gamă de tratamente, în cazul în care au nevoie de ele.

Depozitarea celulelor placentare

Cells4Life, partenerul Baby Stem, este singura bancă de țesuturi placentare din Marea Britanie, care vă permite să profitați la maxim de materialul biologic rămas în urma nașterii bebelușului și astfel protejați sănătatea familiei pe termen lung. Alături de stocarea membranei amnion, puteți stoca și celule placentare din vilozitatile corionice.

Ce este amnionul sau membrana amniotică?

Amnionul (cunoscut și sub denumirea de „membrană amniotică”) este stratul cel mai interior al placentei, ce se formează inițial în jurul embrionului. Este o foaie subțire de celule epiteliale și stromale, ce au fost utilizate în diferite terapii de la începutul secolului XX.

Acesta se dezvolta ca un înveliș în jurul cordonului ombilical, apoi în timpul sarcinii evoluează într-o membrană subțire a sacului placentar. Țesutul placentar este deosebit de semnificativ deoarece conține colagen, fibronectină și acid hialuronic; impreuna, aceste trei componente imbunatatesc procesul de vindecare.

Membrana amniotică conține, de asemenea, o combinație de factori de creștere și proteine ​​anti-inflamatorii, care pot ajuta celulele să comunice atunci când corpul este deteriorat sau bolnav. Există, de asemenea, dovezi că țesutul placentei este antimicrobian.

În 1910 a fost prima documentare cu privire la utilizarea membranei amniotice, când oamenii de știință au descoperit că o grefă de piele cu amnion a oferit rezultate superioare în comparație cu alte metode. Apoi, în 1913, medicii au raportat efectul său benefic pentru vindecarea rănilor cutanate.

De atunci, a fost utilizat in mod special atât ca grefă de piele, cât și ca pansament, dar si in oftalmologie (adică în terapii pentru afecțiuni oculare).

De ce să păstrăm țesutul amnion?

Iată primele patru motive pentru a alege stocarea de țesut amnion din placentă:

Potențial regenerativ

Membrana amniotică a fost utilizată în ultimul secol pentru a trata arsurile, rănile pielii și ulcerele. Acum face obiectul unei liste în creștere de studii clinice pentru afecțiuni precum diabetul, accidentul vascular cerebral și multe altele. În mod incredibil, celulele luate din membrana amniotică au fost folosite chiar pentru a imprima părți ale corpului în 3D.

Mai multe celule, mai multe tratamente

Dacă alegeți stocarea placentei alături de stocarea de sânge și țesut din cordonul ombilical, copilul dumneavoastra va avea acces la numărul maxim de celule posibil. Mai multe celule înseamnă mai multe oportunități de tratament – nu doar astăzi, ci pentru tot restul vieții. Membrana amniotică are, de asemenea, aplicații suplimentare actuale, astfel încât alegerea de a stoca atât celulele placentare, cât și amnion este cel mai bun mod de a vă asigura că puteți accesa cele mai noi și cele mai bune terapii pe măsură ce devin disponibile.

Terapii dovedite

Stocarea țesutului placentar nu este doar o investiție în viitoarele terapii, ci este deja o opțiune terapeutică dovedită pentru diferite afecțiuni – de la tratarea arsurilor la vindecarea ulcerelor, afectiuni ale ochilor și artrită.

Protejați copilul și restul familiei

Membrana amniotică este considerată ne-imunogenă, ceea ce înseamnă că utilizarea sa nu provoacă un răspuns imun substanțial și, prin urmare, poate fi utilizată pentru tratarea pacienților ce nu sunt neapărat compatibili.

De ce aleg părinții stocarea țesutului placentar Amnion?

Oamenii de știință încă descoperă utilizări potențiale ale placentei.
Există studii clinice care investighează utilizarea acestuia în terapii pentru afecțiuni precum:

Ulcere

În 2017, cercetătorii au descoperit că membrana amniotică a fost capabilă să inducă „epitelizarea”, care este procesul în care corpul este capabil să înlocuiască celulele pielii într-o rană. [1] Alte studii au arătat, de asemenea, că țesutul amnion este util în vindecarea ulcerelor diabetice ale piciorului [2], care afectează 10% din diabeticii din Marea Britanie. [3]

Afecțiuni cardiovasculare

Studiile sugerează că o injecție de celule din amnion ar putea fi utilizată pentru tratarea defectelor cardiovasculare, în timp ce plasturi de membrană amniotică au fost utilizati pentru a trata pacienții cu afecțiuni cardiovasculare inflamatorii. [1]

Ochi uscat

Membrana amniotică a fost, de asemenea, utilizată pentru tratarea mai multor afecțiuni de zi cu zi. Medicii au folosit-o pentru a îmbunătăți recuperarea a 90 de pacienți cu ochi uscați sever și au văzut o îmbunătățire în 88% din cazuri. [1]

Grefa de piele Amnion

Membrana amniotică conține un număr semnificativ de citokine și factori de creștere, ceea ce înseamnă că poate sprijini vindecarea rănilor și reduce formarea țesutului cicatricial. De asemenea, se crede că reduce durerea atunci când este aplicată pe o rană. [1] Deoarece nu este imunogena, este ideala și pentru uz alogen, deoarece este puțin probabil ca sistemul imunitar să-l respingă.

Arsuri

Un studiu din 2016 a concluzionat că utilizarea membranei amniotice pentru pansarea ranilor cauzate de arsuri, poate ameliora durerea și poate duce la o vindecare mai rapidă.

Fibroza pulmonară și hepatică

Efectul antiinflamator puternic al membranei amniotice, o poate face, de asemenea, opțiunea terapeutică ideală pentru fibroza hepatică. [1] Într-un studiu pe animale, aplicarea amniului a dus la regenerarea țesuturilor, inhibă fibroza (cicatrizarea țesutului conjunctiv) și reduce inflamația. [2]

Imprimarea 3D a părților corpului

Imprimantele 3D sunt una dintre cele mai importante piese de tehnologie de astăzi – dar știați că pot imprima părți ale corpului uman? Oamenii de știință au folosit celule stem din membrana amniotică pentru a crea mușchi funcționali, fragmente de maxilar și chiar urechi.

Leziuni cerebrale

Numărul tot mai mare de studii sugerează că celulele placentare ar putea ajuta la leziunile acute ale creierului prin reprogramarea răspunsurilor inflamatorii și îmbunătățirea permanentă a funcției neurologice. [1]

Diabetul de tip 2

Membrana amniotică ar putea forma o terapie eficientă pentru afecțiuni care afectează milioane de oameni din întreaga lume. De exemplu, o injecție de amnion a celulelor derivate din țesutul placentar ar putea fi capabilă să îmbunătățească controlul glicemic la pacienții cu diabet zaharat, potrivit unui studiu din 2016. [1]

Ar putea celulele placentare să trateze coronavirusul?

Rezultatele inițiale sunt promițătoare pentru șase pacienți
aflați în stare critică, bolnavi de COVID-19.

De ce să alegi Baby Stem partenerul băncii Cells4Life în România?

Cells4Life este singura bancă din Marea Britanie ce stochează placenta procesata. Aceștia au o experiență în domeniul medical de peste 18 ani, dezvoltand brevete de inventie revolutionare si tehnologii unice in lume.

Serviciile lor au fost concepute pentru a oferi atat bebelusului cat si întregii familii una dintre cele mai bune protecții în ce privește sănătatea pe termen lung.

Iată doar câteva dintre beneficiile oferite de Cells4Life pentru serviciile amnion și celule placentare :

  • Mai multe celule pentru mai multe oportunități de tratament
  • Eșantionare multiplă și stocare în două locații
  • Asigurarea celulelor stem
  • Cea mai cuprinzătoare gamă de servicii
  • Laborator deschis pe tot parcursul anului 24/24 de ore și 7 zile din 7
  • Curieri dedicati si autorizați internațional pentru transportul probelor biologice
  • Tehnologie de vârf în industrie
  • Licențiat HTA

Întrebări rapide

Ce se întâmplă cu placenta după naștere?

În majoritatea cazurilor, placenta este aruncată după naștere și o resursă care poate schimba viața pur și simplu se pierde. Când alegeți să vă păstrați placenta după naștere, aceasta este colectată de catre medicul dumneavoastra și apoi este trimisă la laboratorul Cells4Life pentru procesare și stocare.

Cât costă stocarea și procesarea placentei?

Prețul variază în funcție de serviciul pe care îl alegeți, puteți opta pentru stocarea membranei amnion sau pentru stocarea celulelor placentare și a membranei amnion. Solicita o oferta

Este compatibilă recoltarea placentei cu clamparea intarziata a cordonului ?

Da, recoltarea placentei este pe deplin compatibilă clamparea intarziata a cordonului. După ce au fost recoltate probele de sânge și țesut din cordonul ombilical, aceasta se recolteaza si se pune într-o punga speciala.

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Concurs
72zile 04ore 21min

Completeză formularul pentru șansa de a câștiga Căruciorul pentru copii Zico Adamex 3 în 1 cu toate accesoriile incluse, Pompa de sân electrică NUK și Setul Perfect Start cu controlul temperaturii din gama Nature Sense!

Depozitul de Cărucioare îți oferă 10% discount la achiziționarea unui cărucior din gama ADAMEX până la finalul anului. Aplică AICI codul ADAMEXBS24 la finalizarea comenzii!

Prin participarea la acest concurs, eşti de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi regulamentul concursului aici