Banca de celule stem nr. 1 în Germania

Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania (în ceea ce priveste recoltările lunare si eliberările totale). Având sediul central în Berlin, Seracell este prezentă în Spania, Italia, Serbia si Egipt.
Seracell funcţionează în strânsă legatură cu Facultatea de Medicină a Universităţii Rostock, una dintre cele mai vechi universităţi din nordul Europei. Seracell are în portofoliu peste 1000 de tratamente cu celule stem, în fiecare an peste 100 de pacienti apelând la serviciile acesteia pentru terapii clinice cu celule stem prelucrate în laboratoarele proprii.

Datorită facilitătilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice.
Baby Stem aduce în România experienta si calitatea germană a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem.

Stocare in 6 esantioane, daca volumul de sange permite

Stocam sangele cordonului ombilical in 6 esantioane, astfel: 3 esantioane principale independente, ce pot fi folosite individual in cazul tratamentului cu celule stem, si 3 mini esantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor de ADN sau pentru identificarea malformatilor genetice ale celulelor stem. Stocarea in 6 esantioane se face fara alte costuri suplimentare.

Ce facem pentru dumneavoastra

Pentru a asigura calitatea premium a întregului proces de recoltare şi stocare a celulelor stem, Baby Stem ofera fiecare din serviciile prezentate mai jos, la cel cel mai înalt grad de profesionalism, numai împreună parteneri acreditaţi, leaderi în domeniul lor de activitate.

Intrati in laboratoarele noastre

Seracell are patru laboratoare avansate si certificate si doua camere sterile suplimentare. Acestea sunt ventilate de trei aparate separate de aer conditionat de inalta performanta, ce sunt separate prin incuietori speciale. In camerele sterile se realizeaza procesarea si prepararea Celulelor Stem din cordonul ombilical.

Aici, reglementarile stricte sunt pentru calitatea controlului si pentru procesul de productie, dupa cum urmeaza: GMP si reglementarile farmaceutice, precum si cele mai inalte standarde de calitate pentru o stocare permanenta si sigura.

Echipa medicalaCunoasteti echipa medicala

Prof. dr. Mathias Freund s-a născut în anul 1949 şi a studiat medicina în cadrul Universităţii Eberhardt-Karls de la Tubingen.
A promovat în anul 1976 şi în perioada 1976- 1981 a lucrat ca specialist în medicina internă şi în hematologie şi oncologie medicală din cadrul Universităţii Tubingen. În perioada 1982-1994 a fost consultant senior în cadrul Departamentului de Hematologie şi Oncologie din cadrul Universităţii de Medicină de la Hanovra.
Din octombrie 1994 a fost profesor de medicină şi director al diviziei de hematologie şi oncologie din cadrul Departamentului de medicină internă de la Universitatea din Rostock. Fondator al Seracell Stem Cell Thechnology GmbH, lucrează în domeniul

leucemiilor acute şi cornice, limfoame, cytokine, hemostază, măduvă osoasă şi celule stem din sânge.
Interesele actuale se concentrează asupra experimentelor de transplant cu măduvă osoasă şi celule stem din sânge, în leucemia recidivată şi tratarea tumorilor solide, precum şi utilizarea terapiei cu celule stem, medicina regenerativă în sistemul cardiovascular.
A publicat 242 de articole originale, 10 cărţi de specialitate şi 8 capitole de carte. Preşedinte al Centrului de Cancer din Rostock şi secretar al Societăţii Germane de Hematologie şi Oncologie (DGHO).

Dr. Hans-Dieter Kleine s-a născut în anul 1963, iar între anii 1982 şi 1988 a studiat medicina în cadrul Universităţii de Medicină de la Hanovra.
În perioada 1989-1994 a profesat ca medic hematolog şi oncolog în cadrul Universităţii de Medicină de la Hanovra.
1993-1994 a fost cercetător în cadrul Centrului de Cancer MD Anderson din Texas. A dezvoltat noi metode de selecţie a celulelor stem şi diagnosticuri de celule stem.
Între 1995 şi 2008 a profesat ca medic hematolog şi oncolog în cadrul Universităţii din Rostock, ocupând funcţia de şef al laboratoarelor de hematologie, concentrându-se pe

diagnosticul de leucemie.
Începând cu anul 1997 a fost Şeful laboratoarelor Mildred Scheel pentru celule stem din sânge şi transplant de măduvă osoasă.
În 2002 a fost cofondator al Seracell Technology GmbH, a planificat şi construit laboratoarele GMP din cadrul centrului de cercetare biomedicala din Rostock. Este membru al societăţilor medicale (DGHO, ASH) şi membru fondator al DGfZ şi ILD.
Are mulţi ani de experienţă în realizarea de transplanturi cu celule stem şi utilizarea acestora în peste 900 de transplanturi.

Certificare G.M.P.

Seracell dispune de patru laboratoare sterile ultramoderne certificate GMP, precum si de alte doua spatii sterile suplimentare. Acestea sunt aerisite cu ajutorul a trei instalatii separate de aer steril, filtrat, de mare cpacitate si sunt izolate unele de altele prin camere tampon speciale.

In laboratoarele sterile se realizeaza pregatirea si prepararea Celulelor Stem din sangele cordonului ombilical. Acestea se desfasoara cu respectarea stricta a normelor GMP (Good Manufacturing Practice) de asigurare a calitatii in procesul de productie.

Prin respectarea normelor GMP corespunzatoare sistemului de management al calitatii se indeplinesc atat cerinte legale pentru produse farmaceutice cat si cele mai ridicate standarde pentru depozitarea in siguranta si de durata.

Certificat GMP
30 de ani de experienta

1980Prof. Dr. Mathias Freund se implica in cercetarea, procesarea si aplicatiile clinice cu celule stem inca din anii `80

1990Primele probe de celule stem pregatite si utilizate de Dr. Hans-Dieter Kleine in transplanturi

2002Seracell pregateste probe cu celule stem din sangele periferic si maduva osoasa utilizate in transplanturi

2007Prof. Dr. Mathias Freund face parte din prima echipa care injecteaza celule stem in muschiul cardiac

2008In baza experientei acumulate, Seracell ofera servicii de stocare a celulelor stem din cordonul ombilical

  Transplant alogenic
  Transplant autolog
  Infuzie limfocite (DLI)

2009
-
2013

  Tratamente ale bolilor maligne
  Tratamente ale infarctului miocardic