Cum să reduci stările de rău din timpul sarcinii?

Sarcina este o perioadă foarte frumoasă, aşteptată în viaţa unei femei. Deseori estările de rău împiedică femeile să se bucure de ea, mai ales în primele săptămâni. Tocmai de aceea vă propunem câteva sfaturi care să vă ajute să înlăturaţi pe cât e posibil stările de rău şi să vă bucuraţi de această perioadă specială din viaţă.

Dimineaţa nu vă grăbiţi să vă ridicaţi din pat. Din momentul în care v-aţi trezit rămâneţi în poziţia culcat câteva minute. Încercaţi să vă treziţi încet organismul. Un exemplu bun de comoprtament în acest sens îl au pisicile, care nu sar niciodată după ce s-au trezit, ci se întind încet, din tot corpul. Mişcaţi-vă încet picioarele, mâinile. Mâncaţi un pesmete, care poate înlătura senzaţia de greaţă matinală. Renunţaţi complet la fumat şi la băuturi alcoolice. Străduiţi-vă să evitaţi mirosurile care vă provoacă stări de rău, orintre care ar putea fi şi fumul de ţigară (din fumatul pasiv), sau mirosul de mâncare din localurile de tip fast-food, pe lângă care s-ar putea să treceţi.

Cauze ale stărilor de amețeală pentru gravide

Principala cauză a amețelilor este creșterea nivelului hormonilor, ceea ce duce la relaxarea și lărgirea vaselor de sânge. Acest lucru ajută la creșterea fluxului de sânge către bebeluș, dar încetinește curgerea sângelui prin vasele dumneavoastră de sânge. Asta face ca tensiunea să vă fie mai scăzută decât de obicei, ceea ce reduce fluxul de sânge către creier, cauzând temporar amețeala.

Pe parcursul celui de-al doilea trimestru de sarcină, amețeala poate fi cauzată de creșterea presiunii uterului asupra vaselor de sânge. Amețeala se poate produce și mai târziu în timpul sarcinii dacă stați pe spate, lucru care permite bebelușului din burtică să apese pe vena cavă, cea mai mare venă mare care transportă sângele din partea inferioară a corpului către inimă.

Soluții pentru diminuarea stărilor de amețeală

Sunt mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a reduce nivelul ametelii pe care o simtiti. Iata niste sugestii:

  1. evitați să stați în picioare pe perioade îndelungate. Dacă trebuie neapărat să stați în picioare, aveți grijă să mișcați picioarele cât mai frecvent pentru a stimula circulația
  2. ridicați-vă încet din pat după ce ați stat întinsă sau în șezut. Același lucru este valabil și este foarte important atunci când ieșiți din cadă.
  3. mâncați regulat. Evitați perioadele lungi dintre mese. Este mai bine să luați gustări de-a lungul zilei.
  4. evitați băile sau dușurile fierbinți.
  5. evitați să stați întinsă pe spate după ce treceți de jumătatea celui de-al doilea trimestru de sarcină.
  6. purtați haine largi și confortabile, care nu opresc circulația sângelui.

Nu trebuie să staţi înfometată de frica stărilor de rău, precum nici să mâncaţi în exces. Încercaţi să mâncaţi puţin, dar des. Renunţaţi la mâncarea prăjită, la multă sare, mâncarea condimentată. În schimb, este potrivit să aveţi în geantă o tartină, un măr, nuci, pe care să le mâncaţi când simţiţi senzaţia de foame. Dacă e vară încercaţi să consumaţi îngheţaţă, sau alimente reci, pentru că nu au miros. Trebuie să aveţi mereu cu sine o sticluţă cu apă necarbogazoasă şi câteva feliuţe de lămîie, din care puteţi consuma când simţiţi senzaţia de greaţă. beţi apă înainte de fiecare masă, pentru a evita senzaţia de prea-plin după masă.

Aveţi nevoie de un complex de vitamine şi minerale, de aceea adresaţi-vă medicului, ca să vă prescrie ceea ce vi se potriveşte cel mai bine. Dacă nu vă face plăcere să le administraţi aşa, atunci înghiţi vitaminele cu apă şi biscuiţi de exemplu. Feriţi-vă de mirosurile puternice, fie că vorbim de cel de benzină sau parfum. Când gătiţi ţineţi geamul desschis, pentru ca să se aerisească şi încercaţi să vă odihniţi mai mult. Dormiţi mai mult, este bine ă vă obişnuiţi în această perioadă să dormiţi şi în timpul zilei.

Indisposed woman feeling her temperature
Indisposed woman feeling her temperature

Dacă stările de rău sunt insuportabile adresaţi-vă medicului pentru ajutor specializat şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră, acum pentru doi.

O dată ce aduceți pe lume bebelușul, concentrați-vă asupra viitorului și a stării lui de sănătate și apelați la recoltarea celule stem la naștere. Recoltarea de astfel de celule îl va apăra de peste 40 de boli grave. Alegeți să vă informați atent înainte și apelați la o bancă de încredere. O astfel de comunitate este Baby Stem, singura bancă de celule stem care este partenerul exclusiv al Seracell din Germania.