Sarcina este o perioadă foarte frumoasă, aşteptată în viaţa unei femei. Deseori estările de rău împiedică femeile să se bucure de ea, mai ales în primele săptămâni. Tocmai de aceea vă propunem câteva sfaturi care să vă ajute să înlăturaţi pe cât e posibil stările de rău şi să vă bucuraţi de această perioadă specială din viaţă.

Dimineaţa nu vă grăbiţi să vă ridicaţi din pat. Din momentul în care v-aţi trezit rămâneţi în poziţia culcat câteva minute. Încercaţi să vă treziţi încet organismul. Un exemplu bun de comoprtament în acest sens îl au pisicile, care nu sar niciodată după ce s-au trezit, ci se întind încet, din tot corpul. Mişcaţi-vă încet picioarele, mâinile. Mâncaţi un pesmete, care poate înlătura senzaţia de greaţă matinală. Renunţaţi complet la fumat şi la băuturi alcoolice. Străduiţi-vă să evitaţi mirosurile care vă provoacă stări de rău, orintre care ar putea fi şi fumul de ţigară (din fumatul pasiv), sau mirosul de mâncare din localurile de tip fast-food, pe lângă care s-ar putea să treceţi.

Cauze ale stărilor de amețeală pentru gravide

Principala cauză a amețelilor este creșterea nivelului hormonilor, ceea ce duce la relaxarea și lărgirea vaselor de sânge. Acest lucru ajută la creșterea fluxului de sânge către bebeluș, dar încetinește curgerea sângelui prin vasele dumneavoastră de sânge. Asta face ca tensiunea să vă fie mai scăzută decât de obicei, ceea ce reduce fluxul de sânge către creier, cauzând temporar amețeala.

Pe parcursul celui de-al doilea trimestru de sarcină, amețeala poate fi cauzată de creșterea presiunii uterului asupra vaselor de sânge. Amețeala se poate produce și mai târziu în timpul sarcinii dacă stați pe spate, lucru care permite bebelușului din burtică să apese pe vena cavă, cea mai mare venă mare care transportă sângele din partea inferioară a corpului către inimă.

Soluții pentru diminuarea stărilor de amețeală

Sunt mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a reduce nivelul ametelii pe care o simtiti. Iata niste sugestii:

  1. evitați să stați în picioare pe perioade îndelungate. Dacă trebuie neapărat să stați în picioare, aveți grijă să mișcați picioarele cât mai frecvent pentru a stimula circulația
  2. ridicați-vă încet din pat după ce ați stat întinsă sau în șezut. Același lucru este valabil și este foarte important atunci când ieșiți din cadă.
  3. mâncați regulat. Evitați perioadele lungi dintre mese. Este mai bine să luați gustări de-a lungul zilei.
  4. evitați băile sau dușurile fierbinți.
  5. evitați să stați întinsă pe spate după ce treceți de jumătatea celui de-al doilea trimestru de sarcină.
  6. purtați haine largi și confortabile, care nu opresc circulația sângelui.

Nu trebuie să staţi înfometată de frica stărilor de rău, precum nici să mâncaţi în exces. Încercaţi să mâncaţi puţin, dar des. Renunţaţi la mâncarea prăjită, la multă sare, mâncarea condimentată. În schimb, este potrivit să aveţi în geantă o tartină, un măr, nuci, pe care să le mâncaţi când simţiţi senzaţia de foame. Dacă e vară încercaţi să consumaţi îngheţaţă, sau alimente reci, pentru că nu au miros. Trebuie să aveţi mereu cu sine o sticluţă cu apă necarbogazoasă şi câteva feliuţe de lămîie, din care puteţi consuma când simţiţi senzaţia de greaţă. beţi apă înainte de fiecare masă, pentru a evita senzaţia de prea-plin după masă.

Aveţi nevoie de un complex de vitamine şi minerale, de aceea adresaţi-vă medicului, ca să vă prescrie ceea ce vi se potriveşte cel mai bine. Dacă nu vă face plăcere să le administraţi aşa, atunci înghiţi vitaminele cu apă şi biscuiţi de exemplu. Feriţi-vă de mirosurile puternice, fie că vorbim de cel de benzină sau parfum. Când gătiţi ţineţi geamul desschis, pentru ca să se aerisească şi încercaţi să vă odihniţi mai mult. Dormiţi mai mult, este bine ă vă obişnuiţi în această perioadă să dormiţi şi în timpul zilei.

Indisposed woman feeling her temperature

Indisposed woman feeling her temperature

Dacă stările de rău sunt insuportabile adresaţi-vă medicului pentru ajutor specializat şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră, acum pentru doi.

O dată ce aduceți pe lume bebelușul, concentrați-vă asupra viitorului și a stării lui de sănătate și apelați la recoltarea celule stem la naștere. Recoltarea de astfel de celule îl va apăra de peste 40 de boli grave. Alegeți să vă informați atent înainte și apelați la o bancă de încredere. O astfel de comunitate este Baby Stem, singura bancă de celule stem care este partenerul exclusiv al Seracell din Germania.Voteaza Cum să reduci stările de rău din timpul sarcinii?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile