Preeclampsia în sarcină: de ce apare și cum se tratează

Cuprins:

 

Perioada sarcinii este o perioadă ușor confuză în viața oricărei femei. Corpul tău trece prin multe schimbări și poate fi greu să spui ce este normal și ce este alarmant. Aflați mai multe despre preeclamsia în sarcină și principalele simptome, astfel încât să puteți identifica eventualele probleme apărute într-un timp util.

 

Specialiștii Baby Stem îți aduc la cunoștință tot ce trebuie să știi despre această afecțiune care afectează femeile însărcinate.

 

Ce este preeclampsia – preeclampsia în sarcină

 

Preeclampsia este o condiție care afectează femeile însărcinate. Acesta este marcată de hipertensiune arterială la femeile care nu au experimentat anterior tensiune arterială ridicată. Femeile predispuse la preeclamsie vor avea un nivel ridicat de proteine ​​în urină și adesea au umflături la nivelul picioarelor și mâinilor. Această afecțiune apare, de obicei, târziu în timpul sarcinii, în general, după primele 20 de săptămâni, deși  în unele cazuri este posibil să apară mai devreme.

Preeclampsia este o afecțiune gravă care poate pune în pericol viața mamei și a copilului. Din acest motiv, preeclampsia trebuie diagnosticată la timp.
Nu există nici o modalitate de a vindeca preeclampsia, și aceasta poate fi o perspectivă înfricoșătoare pentru viitoarele mame.  Însă, învățarea simptomelor la care să fiți atente vă poate ajuta în depistarea precoce a acestei afecțiuni.

 

Preeclampsia – simptome

Cauzele exacte ale apariției preeclampsiei nu sunt cunoscute, deși unii cercetători susțin că alimentația necorespunzătoare sau indicele ridicat de grăsime corporală ar putea fi posibile cauze. Cu această afecțiune se asociază și fluxul sanguin insuficient la nivelul uterului sau moștenirea genetică.

În plus față de umflături, proteine ​​în urină și hipertensiune arterială, alte simptome ale preeclampsiei pot include:

Creșterea rapidă în greutate determinată de o creștere semnificativă a indicelui de grasime corporală, durere abdominală, dureri severe de cap, întârzierea reflexelor, lipsa urinei, vărsături excesive și greață, vedere în ceață sau probleme de vedere.

Factori de risc ai preeclampsiei

Preeclampsia este cel mai adesea observată la o primă sarcină, la gravidele adolescente și la femei cu vârsta de peste 40 de ani.

Alți factori includ un istoric de hipertensiune arterială înainte de sarcină, un istoric de preeclampsie având o mamă sau o soră care a avut preeclampsie, o istorie a obezității, sarcini gemelare, istoricul diabetului, boli renale, lupus sau artrita reumatoidă.
Care sunt semnele și simptomele de preeclampsie?

preeclampsia tratamentNu există un tratament pentru preeclampsie fără ca doctorul să vă vadă. Este extrem de important ca, dacă manifestați aceste simptome, să vorbiți cu medicul dumneavoastră.
De asemenea, puteți avea preeclampsie și să nu prezentați simptome. Din acest motiv, tensiunea este luată cu regulalitate la controalele medicale.

 

Este important să țineți legătura cu medicul pentru a verifica starea dumneavoastră de sănătatea și pe cea a copilului, pentru a avea o naștere lipsită de probleme. Probabil că te-ai gândit deja la sănătatea copilului tău, în special după naştere. O asigurare de sănătate pe termen lung ar putea fi și recoltarea de celule stem la naștere. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.

Nota pentru Preeclampsia în sarcină: de ce apare și cum se tratează: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile