Ai scurgeri gălbui în sarcină? Află TOTUL despre ele

 

Scurgeri gălbui în sarcină – Ai scurgeri gălbui în sarcină? Află de ce apar, ce sunt și recomandările specialiștilor

Cuprins

  • De ce apar scurgerile gălbui în timpul sarcinii?
    Cauzele scurgerilor vaginale
    Recomandările specialistuluiDupă o concepție de succes și o veste fericită că vei fi mămică, la nivelul organismului tău vor apărea în mod natural schimbări considerabile. Schimbările hormonale din această perioadă sunt obișnuite, în primele luni de sarcină, corpul feminin acumulând hormonul progesteron. Acesta ajută la menținerea în siguranță a copilului, îl protejează de diverse amenințări și asigură dezvoltarea sa normală. Specialiștii spun că progesteronul crește cantitatea de scurgeri din timpul sarcinii.În mod obișnuit, natura scurgerilor poate indica diferite probleme de sănătate în timpul sarcinii și poate deveni un semnal de alarmă. Scurgerile galbene din timpul sarcinii poate fi un astfel de semn care indică, de obicei, dezvoltarea unei infecții sau a unui proces inflamator acut care este cel mai adesea un rezultat al unei infecții.

    De ce apar scurgerile gălbui în timpul sarcinii?

    De regulă, dacă scurgerile galbene din timpul sarcinii sunt rezultatul unei infecții, atunci, pe lângă schimbarea culorii, există și un miros neplăcut și disconfort în zona genitală, cum ar fi mâncărime sau arsuri.

    O femeie ar putea avea probleme de acest fel cu mult înainte să rămână însărcinată, iar în timpul sarcinii corpul ei reacționează brusc la orice iritant, o infecție poate ajunge în organism chiar și din cauza mâinilor nespălate.

    După cum știi deja, în timpul sarcinii, corpul feminin devine fragil și sensibil. În acest context, infecția se extinde și se amplifică mult mai ușor. Acesta este motivul pentru care experții medicali recomandă planificarea sarcinii – efectuarea testelor și examinărilor necesare înainte de procesul de concepere, pentru a ajuta la eliminarea posibilelor infecții.

    Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

  •  

    Cauzele scurgerilor vaginale:

    1. Dominanța progesteronului

    Nivelurile ridicate de progesteron înseamnă cantități mai mari de scurgeri vaginale. Alți factori care determină o creștere a nivelului progesteron sunt excesul de grăsime din organism, stresul, dieta slabă în fibre sau chiar un sistem imunitar slab.

    2. Infecțiile vaginale

    Infecțiile vaginale sunt frecvente în timpul celui de-al doilea trimestru, deoarece hormonii afectează nivelul pH-ului vaginului, permițând bacteriei numită Candida Albicans să se înmulțească. Acest lucru cauzează o secreție gălbuie, mâncărime vaginală, roșeață și disconfort.

    3. Vaginoza bacteriană

    Vaginoza bacteriană este cauzată de răsturnarea echilibrului dintre bacteriile bune și cele rele din flora vaginală. Bacteriile bune controlează bacteriile rele, dar când bacteriile rele se înmulțesc, rezultă vaginita bacteriană. Aceasta se caracterizează printr-o scurgere galben-verde, groasă și fără miros, însoțită de mâncărime și umflături. Această afecțiune ar putea duce la nașterea prematură, la scăderea greutății la naștere a bebelușului și chiar la infecția uterină după sarcină, dacă nu este tratată la timp.

    4. Boli transmise sexual

    Cea mai frecventă cauză a descărcărilor anormale este una dintre bolile cu transmitere sexuală, care prezintă un risc foarte ridicat atât pentru mamă, cât și pentru copil. Acestea, dacă nu sunt tratate la timp, ar putea duce la ruperea prematură a membranei, la nașterea prematură și chiar la scăderea greutății la naștere a copilului. Principalele boli cu transmitere sexuală care duc la o scurgere anormală sunt Trichomoniasis, Chlamydia și Gonoreea.

    Principalele simptome ale gonoreei sunt schimbările în culoare și consistență a secreției, miros neplăcut, mâncărime și arsuri în zona genitală, urinare dureroasă.

    Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

    Recomandările specialistului

  • Crampe abdominale ușoare sau slabe (mai ușoare decât crampele din perioada menstruală normală)
    Modificări ale dispoziției
    Dureri de cap
    Dureri de sâni
    Durere de spate
  • Cum se manifestă sângerarea datorată implantării?

    Femeile însărcinate care experimentează astfel de scurgeri, nu trebuie să intre în panică. Numai un medic va putea găsi cauza exactă după o examinare adecvată, de aceea este bine să mergeți imediat la medicul ginecolog. Au existat cazuri în care scurgerile gălbui au fost doar o reacție la lenjeria incomodă și la produsele de igienă necorespunzătoare.

    Tratamentul va depinde de cauza scurgerii, precum și de vârsta, starea de sănătate și dezvoltarea fătului.
    Un medic poate recomanda mai multă odihnă, ceea ce înseamnă că femeia însărcinată trebuie să-și reducă activitățile și să se odihnească în cea mai mare parte a zilei.

    rawpixel-596102-unsplashDacă o femeie are o infecție, un medic va prescrie antibiotice care pot fi luate în siguranță în timpul sarcinii.
    Femeile însărcinate pot preveni apariția scurgerilor prin purtarea lenjeriei de bumbac și evitarea folosirii produselor de igienă intimă parfumate.

    Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu Seracell, banca numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

 

 

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Nota pentru Ai scurgeri gălbui în sarcină? Află TOTUL despre ele: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (9 note, media: 3,56 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile