Cotoşman bebeluşul, sau cum să-l îmbrăcăm corect

Fiindcă nu ştim exact ce simte copilaşul, când îi este prea cald, sau răcoare, încercăm să-l protejăm cât se poate şi alegem haine pe care le considerăm cele mai potrivite. Deseori riscăm să-l îmbrăcăm prea gros şi îl facem pe cel mic să plângă, de cald ce-i este. Nu-i nimic, iată câteva sfaturi care sperăm să te ajute.

– alege hainele fără capse, or fiindcă majoritatea body-urilor sunt concepute ca să se încheie cu capse, e de preferat ca acestea să fie amplasate între picioruşe şi să fie acoperite cu material, ca să nu rănească pielea copilului.

– hainele bebeluşului trebuie să fie doar din materiale naturale, bumbacul şi lâna fiind cele mai la îndemână. Chiar dacă deseori hainele din materiale sintetice ni se par mai practice, sau la îndemână, te sfătuim să le eviţi pe cât posibil, pentru că pielea bebeluşului este foarte sensibilă şi se pot produce iritaţii.

– hainele copilaşului trebuie să evite detaliile care i-ar putea pune sănătatea în pericol: agrafe, şnuruleţe, fermoare, broşe şi altele de acest fel. Curioşi din fire ar putea să le folosească pe toate în defavoarea lor.

– că tot am vorbit despre hainele de lână, acestea sunt foarte practice şi călduroase, dar evită să îmbraci direct pe pielea celui mic, pentru că îl pot irita şi cauza mâncărimi.

– hainele pufoase, sau cu aplicatii de blana sunt de asemenea periculoase pentru bebeluş, se pot forma ghemotoace pufoase, pe care el apoi să le înhaleze din greşeală sau de curiozitate.

– cum spuneam şi în articolul precedent, bebeluşii trebuiesc îmbrăcaţi exact ca noi, în straturi-cu unul în plus faţă de câte ave, noi îmbrăcate. Şi ascultă-l, o să te anunţe dacă îi este frig sau prea cald.