Ai tensiunea mică în sarcină? Cauze • Riscuri • Simptome


Ai tensiunea mică în sarcină? Află cauzele, simptomele, riscurile și cum poate afecta fătul!

Cuprins

Tensiunea arterială este forța sângelui care împinge în pereții arterelor. De fiecare dată când inima ta bate, pompează sânge în artere, care apoi transportă sângele în restul corpului. Sângele se mișcă de obicei prin arterele cu un anumit ritm. Cu toate acestea, diverși factori pot întrerupe ritmul normal prin care sângele curge prin vase, determinând o creștere sau scădere a presiunii. Presiunea crescută în artere poate duce la o creștere a tensiunii arteriale. Presiunea scăzută în artere poate duce la o valoare scăzută a tensiunii arteriale.

Cum se calculează tensiunea arterială?

Tensiunea arterială este înregistrată ca două tipuri de numere. Numărul sistolic este numărul de sus, care indică cantitatea de presiune din artere atunci când bate inima. Numărul diastolic este numărul inferior, care indică cantitatea de presiune din arterele dintre bătăile inimii. Tensiunea arterială crește natural cu fiecare bătăi de inimă și cade când inima se odihnește între bătăi. Cu toate acestea, schimbările rapide pe care corpul dumneavoastră le trece în timpul sarcinii pot influența considerabil aceste numere și pot determina o schimbare drastică a tensiunii arteriale.


Tensiunea arterială în timpul sarcinii

Potrivit American Heart Association (AHA), o valoare normală a tensiunii arteriale este de 120/80 mm Hg și mai mică. Citirile sub 90/60 mm Hg indică tensiune arterială scăzută sau hipotensiune. Citirile de peste 140/90 mm Hg în timpul sarcinii indică hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială se observă mult mai des în timpul sarcinii decât hipotensiunea. Aproximativ 10 la suta din toate sarcinile din Statele Unite sunt complicate de probleme de tensiune arteriala ridicata.

O tensiune arterială anormală în timpul sarcinii este un motiv de îngrijorare. Atât mama cât și copilul pot prezenta un risc crescut de complicații de sănătate. Este important să se măsoare tensiunea arterială la fiecare întâlnire cu medicul pentru a monitoriza îndeaproape eventualele probleme care pot apărea.

 
Tensiunea mică în sarcină și simptomele ei

Tensiunea arterială scăzută sau hipotensiunea arterială este de obicei definită ca 90/60 mm Hg sau mai mică. Aceasta poate provoca:

  • amețeală
    dificultate de concentrare
    pielea rece, palidă
    vedere încețoșată
    respirația rapidă
    senzație de leșin
    oboseală bruscă
  •  tensiunea mica in sarcina afecteaza fatulDacă bănuiești că experimentezi simptome de hipotensiune, ar trebui să consulți imediat medicul pentru a preveni eventualele complicații.

    În timp ce testele de tensiune sunt efectuate cel mai frecvent într-un cadru medical, acestea pot fi, de asemenea, efectuate acasă. Multe magazine și farmacii au monitoare de tensiune arterială ce se pot cumpăra pentru utilizarea la domiciliu.Totuși, discută cu medicul tău despre toate simptomele și îngrijorările pe care le ai cu privire la tensiunea arterială.

    Gândește-te la viitorul bebelușului tău și informează-te din timp despre recoltarea celulelor stem la naștere. Una dintre cele mai vechi banci de sânge din Europa, Cells4Life, oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent, împreună cu Baby Stem, a adus în România cea mai dezvoltată tehnologie de stocare a celulelor stem la naștere.

    Nota pentru Ai tensiunea mică în sarcină? Cauze • Riscuri • Simptome: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (9 note, media: 3,78 din 5)
    Încarc...
    Articolul face parte din categoriile