Descopera ce antibiotice îți sunt permise în sarcină și în ce situații!

Cuprins

 • Iată lista cu antibioticele considerate în general sigure în timpul sarcinii
  Ce antibiotice nu este recomandat să iei în timpul sarcinii

  Antibioticele sunt frecvent prescrise în timpul sarcinii. Cu toate acestea, medicamentul specific trebuie ales cu atenție. Doctorul tău știe cel mai bine care dintre ele pot fi administrate pe perioada sarcinii și care nu.

  Pentru siguranța ta, acesta va stabili timpul si doza de administrare pentru tine, pentru a te ajuta să scapi de infecția diagnosticată.

  Iată lista cu antibioticele considerate în general sigure în timpul sarcinii:

 • · Penicilina, inclusiv amoxicilina, ampicilina
 • · Cefalosporine, inclusiv cefaclor, cefalexin
 • · eritromicină
 • · Gentamicina
 • Utilizează medicamente numai dacă este absolut necesar, având prescripția medicului. Pentru antibiotice, aceasta include tratamentul infecției confirmate (infecție a tractului urinar, pielonefrită, apendicită, colecistită, corioamnionită), prevenirea infecției ce poate trece la bebeluș. În acest caz, riscul antibioticului asupra fătuluie ste mai mic decât riscul contactării infecției de la mamă.

  Ce antibiotice nu este recomandat să iei în timpul sarcinii

  Dacă este posibil, evită începerea tratamentului în timpul primului trimestru de sarcină. Aceasta este perioada de dezvoltare structurală a fetusului și, prin urmare, cel mai mare risc de a prezenta afecțiuni.

  Anumite antibiotice (streptomicină, kanamicină, tetraciclină) sunt evitate în întregime în timpul sarcinii, datorită teratogenității lor iar altele, nu se administreaza în ultimele trimestre de sarcină.
  Ai grijă să iei antibioticul în mod corect, după prescripția medicului. Dacă uiți să iei o doză, citește prospectul și vezi cum poți recupera doza uitată.

  Ori de câte ori este posibil, terapia cu un singur antibiotic este preferată față de tratamentul cu mai multe substanțe. Mai mult decât atât, antibiotice cu spectru îngust sunt preferate față de cele cu un spectru larg pentru tratamentul infecției stabilite.
  Utilizează cea mai mică doză eficientă.

  antibiotice permise in sarcinaNu îți face griji. De cele mai multe ori, este de preferat utilizarea antibioticelor, raportul beneficii – risc fiind înclinat pentru beneficiile avute. Orice infecție netratată poate duce la infectarea bebelușului, avort spontan, naștere premature sau alte problem mai grave decât administrarea antibioticului.

  Ai grijă să nu depășești doza recomandată sau perioada de administrare și asigură-te că ceri sfatul medicului de fiecare dată când iei antibiotice.  Voteaza Antibiotice permise în sarcină • Lista documentată: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
  Încarc...


  Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile