1. Cum să scapi de arsurile la stomac?

❥Încearcă să mânânci mai des, dar în porţii micuţe.

❥Elimină din dietă mâncărurile grase, iuţi, condimentate, băuturile acidulate.

❥Nu consuma mai mult de 1 cană de cafea pe zi.

❥Nu mânca pe noapte, încearcă să mănânci până la ora 18:00 şi să stai într-o poziţie comfortabilă după aceea.

❥Dormi pe pernă înaltă.

❥În momentul manifestării arsurilor bea nişte lapte, chefir sau iaurt.

Doar dacă toate acestea nu îşi fac efectul este cazul să foloseşti pastile împotriva arsurilor gastrointestinale.

 

2. Sunt acceptate relaţiile intime în sarcină?

Nu există niciun motiv pentru a limita intimitatea în timpul sarcinii normale. Cu toate acestea, e bine să te abţii de la contact sexual la începutul trimestrului I, atunci când există simptome de avort, sau  amenințare de nastere prematură. Sexul este absolut contraindicat în orice variantă de placenta previa și multe alte condiții patologice, astfel încât cel mai bine este să discuţi acest subiect cu medicul curant.

3. Pot să îmi mângâi burtica şi să îi las şi pe alţii să i facă?

Este chiar indicat ca mămica să vorbească cu bebeluşul şi să îşi mângâie burtica. Cu timpul şi tata trebuie să se obişnuiască şi să stabilească primul contact cu cpoilaşul în acest fel. Mângâierile venite din parte unor străini însă s-ar putea să o irite atât pe mamă cât şi pe copilaş. 

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!