Cercetatorii brazilieni de la D’OR – Institutul de cercetare si educatie (IDOR) și Federal University din Rio de Janeiro (UFRJ) au notat ceea ce ei descriu ca un pas important – folosirea celulelor stem in tratarea bolii Parkinson. Folosind o substanta aprobata de FDA pentru tratarea cancerului de stomac, Rehen si colegii au fost capabili sa creasca neuronii producatori de dopamina derivati din celule stem embrionare.

Parkinos afecteaza peste 10 milioane de oameni din intreaga lume si este cauzat de epuizarea neuronilor producatori de dopamina din creier. Mai multe studii au aratat ca transplantul celulelor stem embrionare (la animale) imbunatateste functiile motorii. Cu toate acestea, pana acum procedura s-a considerat nesigura, din cauza posibilitatilor de a face cancer dupa transplant.

Descoperirea publicata in numarul de aprilie al jurnalului Frontiers (sectiunea Neurostiinta celulara) poate deschide o cale noua pentru cercetatori si medici, care ar putea folosi celule stem pluripotente, tratate cu mitomicina C inainte de a fi transplantate la pacientii cu sindrom Parkinson.

Sursa articol: http://www.sciencedaily.com

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!