Nașterea târzie este periculoasă pentru bebeluș mai ales din cauza cantității mici de oxigen cu care este alimentat.  Motivul acestui fapt este ”îmbătrânirea” placentei.  Cu atât mai mult, deficitul de oxigen crește cu cât bebelușul își intensifică mișcările respriatorii. 

De asemenea, la 41 săptămâni de sarcină oasele craniului copilului devin mai tari, iar fontanelele și  suturile se reduc. Din aceste motive se îngreunează procesul de naștere pe cale naturală, pentru că astfel crește riscul ca să se rănească copilașul la naștere .

Nașterea întârziată este periculoasă și pentru mamă și pentru făt. Complicatiile includ întârziat sângerări, îngreunarea nașterii din cauza întăririi oaselor craniului. Prin urmare, din cauza complicațiilor copilul se poate naște în hipoxie acuta, de aceea în asemenea cazuri este recomandată nașterea prin cezariană.

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!