Gimnastică pentru gravide: ce se poate şi ce nu?

Pentru a începe orice fel de exerciţii fizice trebuie să îţi consulţi medicul ginecolog. Dacă prezinţi riscuri de avort spontan, tensiune arterială mărită, uter hipertonic, varicela, anemie – cel mai bine este să te abţii de la exerciţiile fizice, pe care le poţi înlocui cu exerciţii de respiraţie.

Dacă nu prezinţi niciuna din aceste probleme poţi începe să practici sportul din săptămânile 13-15 de sarcină, pentru că în primele săptămâni de sarcină există riscul de avort spontan. Excepţie fac femeile care au făcut fitnes, sau au mers la sală încă în perioada premergătoare. Este bine ca exerciţiile de gimnastică să îţi fie studiate nu doar de către antrenorul de fitnes, ci şi de către un medic. Împreună veţi reuşi să alegeţi intensivitatea potrivită a exerciţiilor.

O perioadă potrivită pentru exerciţii de intensitate mai mare este al doilea trimestru de sarcină, însă evită exerciţiile de tonifiere a muşchilor abdominali. În trimestrul al treila trebuie să eviţi exerciţiile complicate, care mizează pe un tempou accelerat şi coregrafie elaborată. Evită de asemenea ridicarea greutăţilor.

Exerciţiile concepute special pentru gravide antrenează grupe speciale de muşchi, îi antrenează respiraţia, dezvoltă elasticitatea muşchilor, întăresc coloana. mai mult, exerciţiile potrivite pot ajuta bebeluşul să ocupe poziţia necesară în uter. Pentru astfel de exerciţii nu ezita să te consulţi cu medicul curant.

În speranţa că aceste câteva sfaturi îţi vor fi de folos, îţi urăm mult succes şi să ai multă grijă de tine şi de bebeluşul tău.

 

Credit foto: docclinic.ru

Nota pentru Gimnastică pentru gravide: ce se poate şi ce nu?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile